KATNIĆ: RACIONALIZOVATI RASHODE U OPŠTINI HERCEG NOVI

KATNIĆ: RACIONALIZOVATI RASHODE U OPŠTINI HERCEG NOVI

223
0
Podijeli

Katnic_i_MandicMinistar finansija Milorad Katnić i predsjednik opštine Herceg Novi Dejan Mandić razgovarali o investicijama i racionalizaciji lokalnih rashoda. U Herceg Novom postoji prostor za ubrzaniji i dinamičniji razvoj smatra ministar Katnić.

Zato treba stvariti uslove za investicije i razvoj, kroz koje će se popraviti i finansijska javna slika i što je važnije uslovi

Picerija i restoran

za život građana, zaštitu životne sredine i unapređenje infrastrukture. U opštini su, prema riječima Katnića, prepoznali potrebu za stvaranje uslova za velike investicije. On se osvrnuo i na dužničko – povjerilačke  odnose  države i opštine potencirajući praksu da, kako je rekao, dobri principi koji se implementiraju na državnom nivou moraju da se  implementiraju i na novu lokalne samouprave.
– Racionalzacija rashoda neophodna je gdje god je to moguće, ali  samo onih koji neće ugroziti osnovne funkcije opštine. Treba obezbjediti i efikasniju naplatu poreza, smanjenje sive ekonomije –istakao je Katnić ubjeđen da će tako biti ostavreni veći prihodi i servisiranje svih opštinskih obaveza.
Konretizujući priču ukazao je da porez na imovinu – na sekundarne objekte i na neizgrađeno građevisnko zemljište može biti dobar prostor  za povećanje opštinskih prihoda.
Katnić je u razgovoru sa opštinskim čelnicima govorio, pored ostalog, o planovima privatizacije Instituta  Igalo, kako bi se taj centar ponovo vratio na evropsko tržište.

Napominjući kako iz opštinske adminitsracije imaju dobru saradnju s a Ministarstvom finansija i državnim institucijama predsjednik Dejan Mandić je podsjetio da će Herceg Novi u naredne četiri godine doživjeti investicioni preporod: očekuju se ulaganja od 80 milioan eura za kompleks u Kumboru, postrojenje za preradu otpadnih voda, kolektor i novu vodovodnu mrežu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code