KATURIĆI SA TAJLANDA OPET S MEDALJAMA ZA CRNU GORU

KATURIĆI SA TAJLANDA OPET S MEDALJAMA ZA CRNU GORU

139
0
Podijeli

Tomo KaturicZavidnu kolekciju nagrada i priznanja za svoju ljubav i posvećenost filateliji i sakupljanju rijetkih kolekcija poštanskih marki, novski filatelisti Tomo i Đorđe Katurić obogatili su sa još dvije osvojene nedavno na Tajlandu, na izložbi Tajland 2013.
Kolekcija Đorđa Katurića „Pisma bokeljskih pomoraca 1830 – 1890″ i kolekcija Toma Katurića „Okupacija Boke Kotorske 1941 – 1945″ su u Bangkoku u klasi poštanske istorije, nagrađene vermejom – velikom pozlaćenom i velikom srebrnon medaljom. Kolekcija Mihaila Radičevića „Poštanske marke Crne Gore 1874 – 2011″ nagrađena je srebrnom medaljom u klasi literature.
Čuveni filatelista Tomo Katurić za naš radio je kazao da su nagrade bile očekivane i da je izložbi prisustvovalo oko 700 izlagača iz 66 zemalja članica FIP-e, a sve kolekcije bile su izložene u 2.500 vitrina. „Iako ovog puta nisam nosio svoju zlatnu kolekciju, ovo je veliki kulturni uspjeh za Crnu Goru, jer smo od svih zemalja učesnica najmanja zemlja po broju stanovnika”.
Tomo Katurić se već uveliko priprema za sljedeću izložbu koja ga očekuje u novembru, a na kojoj će se predstaviti zlatnom kolekcijom.
„Zlatna kolekcija nosi naziv „Poštanska istorija Boke Kotorske 1809-1875″ koju već pomalo poboljšavam, dodajem i mijenjam, da bi postigao veći uspjeh”.
Katurić je dodao da je zastavu FIP-e ( Fédération Internationale de Philatélie) preuzela brazilska delegacija koja u novembru slavi 300 godina poštanske istorije i 170 god od izdavanja prve poštanske marke.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code