Početna Društvo Kazne i u Novom zbog nenošenja maski u lokalima

Kazne i u Novom zbog nenošenja maski u lokalima

7

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove (UIP), utvrdili su 11 nepravilnosti i podnijeli devet krivičnih prijava zbog nepoštovanja epidemioloških mjera.

Ilustracija

Iz UIP-a su kazali da su nakon donošenja novih mjera pojačali kontrole, naročito u vezi sa kovid potvrdama u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, kao i u tržnim centrima, diskotekama i noćnim klubovima.

Navodi se da su prošle sedmice izvršili 1.352 inspekcijska pregleda poštovanja epidemioloških mjera.

Iz UIP-a su naveli da je turistička inspekcija, zbog nenošenja maski u ugostiteljskim objektima u Herceg Novom i Plavu, izdala prekršajni nalog od 350 eura i podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Inspekcija je podnijela devet krivičnih prijava zbog pet slučajeva neposjedovanja dokaza iz nacionalne Covid potvrde i zbog četiri slučaja nepridržavanja propisane distance između stolova za kojima sjedi veći broj gostiju od dozvoljenog.

“Zdravstveno-sanitarna inspekcija, pored redovnih inspekcijskih pregleda u dijelu kontrole poštovanja epidemioloških mjera, donijela je i 6.217 rješenja o smještaju u samoizolaciju”, rekli su iz UIP.

Zdravstveno-sanitarna inspekcija kontrolisala je 263 osobe koje su u samoizolaciji, a nijesu utvrđene nepravilnosti.

Oni su napomenuli da u svakom objektu treba da bude imenovana osoba koja će kontrolisati nošenje maski, držanje distance, korišćenje dezinfekcionih sredstava, kao i posjedovanje dokaza iz nacionalne Covid potvrde.

“Apelujemo na građane da poštujte mjere kako bi izbjegli prekršajnu i krivičnu odgovornost, ali i da prijave nepravilnosti na naš besplatni call centar 080/555-555 ili prijave@uip.gov.me”, poručili su iz UIP.

7 Komentari

  1. Nema nikoga iz komunalne policije da sprijeci ove privatne prevoznike sto svaki dan kamionima odlazu smece i geadj.otpad u zaledju Rivijere od Kumbora do Bijele I prave divlje deponije. Ne kontrolise ih ni Policija ni komunalci, mora da su u Dilu sa njima.

  2. Koji konkretan zakon (clan, tacka) inspekcija pise za krivicnu prijavu zbog neposjedanja kovid ausvajza? Nisam pronadjeo niti jedan zakon koji bi to sadrzao!

    29
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code