Početna Društvo Kazne za nenošenje maski do 30 hiljada eura, dječiji dodatak od 1.oktobra

Kazne za nenošenje maski do 30 hiljada eura, dječiji dodatak od 1.oktobra

19

Skupština Crne Gore danas je podržala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Zakonom je predviđeno i povećanje novčanih kazni. Između ostalog, za nenošenje maske predviđena je kazna od 30 eura za fizička lica, a za pravna do 30 hiljada eura.

Izmijenjena su važeća rješenja po kojima se mogla izreći mjera zabrane javnog okupljanja, tako što je predivđeno ograničeno javno okupljanje, radi usklađivanja sa ustavnim određenjima kojima se jamči sloboda kretanja.

Precizirane su nadležnosti svih inspekcija, kao i komunalne policije, prenosi Pobjeda.

Inspektori će imati pravo da u slučaju pronalaska nepravilnosti zatvore privredne objekte na tri dana a u slučaju ponavljanja i do 30 dana.

Na današnjoj sjednici Skupštine usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojim je predviđeno uvođenje dječijeg dodatka od 30 eura za djecu starosti do šest godina. Primjena Zakona počeće od 1. oktobra.

19 Komentari

 1. Ja ne znam sta je ovaj narod radio, dok nije bilo ove Komunalne Policije. Sad svako prijavljuje i kad nema osnove za to. Do prije unazad prie Komunalne Policije , komsije nisu ni znale jedan za drugog. Sad ako odes u wc prijave te. 🤣🤣🤣. Ima odluka o komunalnom redu. Ali na zalost i to veliku. Ista odluka se ne primjenjuje da se otklanjaju vidljivi problemi. Nego po sistemu prijave. Tako ,neko moze da radi sta hoce ako ga ne prijavi niko. A u suprotnom koga prijavljuju ne moze ni ono sto ga sleduje . Gospodo opstinari mjenjajte nesto , da znamo zasto smo vas birali.

 2. Stvarno ne znam zašto se bunite zbog visine kazne?
  Jednostavno nosite maske kao što ih i ja nosim i nemate nikakav problem sa kaznama.
  Što se mene tiče, kazna može da bude i 30 miliona eura.
  Nosim masku i ne sekiram se.

  5
  6
 3. Vješanje na javnom mjestu bi bilo više efikasno! Za one koji dobro zarađuju je kazna od 30 evra smiješna, a takve ionako niko ne dira…

  7
  7
 4. Napunite budzet znanjem eksperata a ne parama od kaznjavanja ionako siromašnog naroda 250 e minimalac a resursi države najbolji na svijetu u odnosu na broj stanovnika nesposobni za bilo šta osim mlatiti po skupštini za 2000e mjeseci stavite sebi plate 250 e pa prezivite.

  9
  2
  • Poslije lopova koji su pokrali sve sto su mogli, treba napuniti budzet. Od naseg novca, normalno, jer smo mi krivi sto su lopovi trajali 30 godina

   7
   2
 5. To su isti oni sto su sa majkama letači pod satirima i obećavali vraćanje naknada plus djevojci dodatak za djecu do 18 godina ali to se zaboravilo gori ste od DPS_a. Ustvari vi ste prevarili 22000 majki i iskoristili njihovu muku da se docepate vlasti i da ih sad zaboravite pijancili ste po Herceg Novom u predizbornoj kampanji na račun države ,otrijezniti se i ispunite obećanja .

  9
  1
 6. Molim drzavne organe ,da preciziraju Hercegnovskoj komunalnoj policiji koje su njihove duznosti i ovlastenja i kako da rade u sluzbi svih gradjana

  45
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code