KIŠA OMETA, ALI UBRZANA IZGRADNJA KOLEKTORA U HERCEG NOVOM

KIŠA OMETA, ALI UBRZANA IZGRADNJA KOLEKTORA U HERCEG NOVOM

400
0
Podijeli

kolektor meljine radovi1Izgradnja kanalizacionog kolektora duž jadranske magistrale kroz Meljine u Herceg Novom, na dionici od poslovnog centra Cungu do kružnog toka, počela je sredinom ovog mjeseca i saobraćaj se na ovoj dionici odvija jednom saobraćajnom trakom naizmjenično, uz upotrebu svjetlosne signalizacije.
Posljednjih 6 dana postavljeno je 260 metara cjevovoda i dinamika se bez obzira na otežavajuće vremenske uslove pojačava – rekao nam je izvršni direktor Društva sa ograničenom odgovornošću za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš. Intezivni radovi se odvijaju u Radničkoj ulici, već se betoniraju zidovi pumpne stanice Meljine – kružni tok. On napominje i da su radovi u oba prvca na Šetalištu u toku, kao pripremni radovi za polaganje podmorskog ispusta.
U Zelenici se radi u trupu puta u Kumboru, ka Zmijicama, te na još tri lokacije u Kumboru, iznad i sa zapadne strane bivše kasarne Orjenski bataljon. Velaš dodaje da se time paralelno radi na zamjeni glavne vodovodne cijevi i postavljanju cijevi po projektu.
– Kiša definitivno ometa radove, ali ipak smo upsjeli da pojačamo dinamiku – kaže Velaš i nada se da će do početka sezone sve planirano biti urađeno. Istovremeno počela je i izgradnja kanalizacionog kolektora u ulici Braće Pedišića na Lalovini gde je saobraćaj preusmjeren na magistralni pravac.
Nastavljaju se i radovi na rekonstrukciji postojećeg kanalizacionog cjevovoda u dijelu Dubrovačke ulice, od jadranske magistrale do Ribarske ulice. Saobraćaj će se nesmetano odvijati jednom saobraćajnom trakom.
Najavljeni su i radovi Norveškoj ulici, od cvjećare do spajanja sa Skojevskom ulicom. Bez obzira na to Velaš smatra da tri mjeseca koliko još imaju do početka turističke sezone mogu mnogo toga da urade.
Radiće se pumpne stanice na Savini, u Zelenici i najvjerovatnije u Đenovićima, 100 metra od bivšeg vojnog otpada, što je predviđeno projektom – kazao je Velaš.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code