KIŠA PERE GRAD I ZAUSTAVLJA SAOBRAĆAJ

KIŠA PERE GRAD I ZAUSTAVLJA SAOBRAĆAJ

161
0
Podijeli

kisa_novi_2407Malo kiše, u nekoliko navrata i slab pljusak sa udarima južnog vjetra i pad temerature, karakteristika je ovog 24. jula u Novom i na primorju. U odnosu na prošlu noć kada je minimalno bilo 23 stepena iza podna danas temperatura se spustila do 20.

To je sve od osvježenja koje smo željno očekivali. Do jutros je palo 6 litra kiše po metru kvadratnom.

Picerija i restoran

kisa_gradska_3Meteorolozi najavljuju tokom noći postepen prestanak padavina, a od sjutra – opet sunčano i sve toplije. Vikend i naredna sedmica kao i do danas, veoma toplo – kaže nam dežurna u Meteorološkoj stanici u Igalu, Vera Kasalica. Ona precizira da su najjači udari vjetra zabilježeni protekle noći između 4.10 i 5.30 h. Izmjereno je 16 metara u sekundi. Istom jačinom je duvao I danas oko 11.30 kada su počeli da padaju suncobrani i leti posuđe na terasi Gradske kafane. Uslijedila je slaba kiša, koja se pretvorila u nešto intezivniju –  blagorodnu za žednu zemlju, ali još nedovoljnu da opere svu prljavštinu, koju niko sa hercegnovskih ulica nije prao od kada je počelo ljeto.

No, i tako malo kiše bilo je dovoljno da uspori saobraćaj kroz centar Herceg-Novog, posebno prilaznim putevima ka magistrali preko Savinske dubrave i pored Kanli kule, ali i od kružnog toka u Meljinama ka Herceg-Novom. Kolone su se začas pretvorile u kilometraske oko 14 h i trebalo je desetak minuta da se izađe na magistralu.

kolona_grobljeKiša je ispraznila plaže i preselila mještane i goste Herceg Novog na ulice, u prodavnice, ali i u automobile. Tek kada je stigla policijska patrola, saobraćaj je na izlasku iz centa malo brže funkcionisao. Zastoji su bili i na magistrali, uz Jok megdan i na svim parkiralištima u gradu. Najveći “čep” je na autobuskoj stanici gdje je saobraćaj kao i na još pet kritičnih punktova regulisala policija raspoređena po potrebi da bi ublažili zastoje.

Tipične, kada u sezoni  padne kiša, pa se pored 12.000 registrovanih domaćih vozila na hercegnovskim ulicama nađe bar još toliko onih sa drugim tablicama. Srećom nije bilo saobraćajanih nezgoda – tek nekoliko manjih incidenata na Sitnici i Debelom brijegu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code