Početna Društvo KIŠA ZAUSTAVILA SANACIJU MAGISTRALE U KUMBORU

KIŠA ZAUSTAVILA SANACIJU MAGISTRALE U KUMBORU

0

radovi na putuIako su bili najavljeni radovi na sanaciji puta kroz Kumbor, jako nevrijeme koje je od sinoć zahvatilo hercegnovsku rivijeru spriječilo je Direkciju za saobaraćaj Crne Gore da nastavi s drugim dijelom sanacije klizišta.
– Moraćemo to da odložimo za sjutra ili kada to vremenske prilike dozvole – rekao nam je savjetnik u Direkciji za saobraćaj Crne Gore, koja je investitor svih radova, Miodrag Bakrač.
– Nemoguće je otvoriti trup puta da bi se nasatavili radovi po ovakvom vremnu tako da ćemo sačekati i vidjeti kakvo će vrijeme biti narednih dana – objasnio je Bakrač.

Radovi u Kumboru koštaće blizu 95.000 eura. Kada počnu i na ovoj dionici puta biće izmjenjen režim saobraćaj, pa će i tu biti postavljenja saobraćajna signalizacija i semfor, te će se vozila propuštati jednom trakom naizmjenično.
Inče, veći dio posla u Baošićima na sanaciji oko 100 m magistrale je završen, izgrađen je potporni zid, saniran je kolovoz, postavljeni su ivičnjaci i ono što je bilo najvažnije, izmješten je veći broj podzeminih cijevi. Izmješteni su optički i bakarni kablovi, cjevovodi, kao i elktro instalacije, a vrijednost radova u Baošićima je skoro 97.000 eura.
Na crnogorskim putevima ima 10 klizišta koja će u ovoj godni biti sanirana, od čega je 6 na jadranskoj magistarli od Debelog brijega do Podgorice i za te radove je iz državnog budžeta izdvojeno 10 milona eura. Sanaciju puteva na hercegnovskoj rivijeri izvodi firma ”Bemaks” iz Podgorice.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code