KIŠA ZAUSTAVILA SANACIJU MAGISTRALE U KUMBORU

KIŠA ZAUSTAVILA SANACIJU MAGISTRALE U KUMBORU

0
Podijeli

radovi na putuIako su bili najavljeni radovi na sanaciji puta kroz Kumbor, jako nevrijeme koje je od sinoć zahvatilo hercegnovsku rivijeru spriječilo je Direkciju za saobaraćaj Crne Gore da nastavi s drugim dijelom sanacije klizišta.
– Moraćemo to da odložimo za sjutra ili kada to vremenske prilike dozvole – rekao nam je savjetnik u Direkciji za saobraćaj Crne Gore, koja je investitor svih radova, Miodrag Bakrač.
– Nemoguće je otvoriti trup puta da bi se nasatavili radovi po ovakvom vremnu tako da ćemo sačekati i vidjeti kakvo će vrijeme biti narednih dana – objasnio je Bakrač.

Radovi u Kumboru koštaće blizu 95.000 eura. Kada počnu i na ovoj dionici puta biće izmjenjen režim saobraćaj, pa će i tu biti postavljenja saobraćajna signalizacija i semfor, te će se vozila propuštati jednom trakom naizmjenično.
Inče, veći dio posla u Baošićima na sanaciji oko 100 m magistrale je završen, izgrađen je potporni zid, saniran je kolovoz, postavljeni su ivičnjaci i ono što je bilo najvažnije, izmješten je veći broj podzeminih cijevi. Izmješteni su optički i bakarni kablovi, cjevovodi, kao i elktro instalacije, a vrijednost radova u Baošićima je skoro 97.000 eura.
Na crnogorskim putevima ima 10 klizišta koja će u ovoj godni biti sanirana, od čega je 6 na jadranskoj magistarli od Debelog brijega do Podgorice i za te radove je iz državnog budžeta izdvojeno 10 milona eura. Sanaciju puteva na hercegnovskoj rivijeri izvodi firma ”Bemaks” iz Podgorice.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code