Početna Kultura KIC pop hor raspjevao Kotorane

KIC pop hor raspjevao Kotorane

0

U velikoj sali kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković” sinoć je KIC pop hor predstavio projekat “Bez dileme – antifašizam” koji je obuhvatio dvadesetak pjesama takozvanog partizanskog programa.

Program je počeo spotom pjesme “Bilećanka”, Crnogorskom himnom, himnom Jugoslavije i Internacionalom.

Publika je mogla čuti partizanske pjesme “Crveni makovi”, “Ciao bella”, “Kaćuša”, “Ide Tito preko Romanije”, “Oj, đevojko drugarice”, “Mlada partizanka” i druge. Koncert je praćen audio i video zapisima, slajdovima i fotografijama iz rata  koje su  pratile svaku pjesmu i dale joj simboličan pečat.

– Ove pjesme su podstakle publiku da pusti glas i na obostrano zadovoljstvo  zapjeva “Padaj silo i nepravdo” koja je izazvala posebne emocije i pokazala da istorijski junaci  i danas žive i da nam se stalno  vraćaju – saopšteno je iz Kulturnog centra.

Na kraju koncerta, direktorica KIC-a “Budo Tomović”, pod čijim krovom ovaj hor radi,Snežana Burzan,  u svoje i ime dirigenta prof. Saše Barjaktarovića, zahvalila je kotorskoj publici i obećala ponovno druženje.

Kic Pop Hor njeguje pop zvuk, bilo strani ili domaći. Ipak, ono po čemu je postao prepoznatljiv jeste antifašistički program pjesama. To što ih spaja nisu godine, ni profesija, to je neograničena ljubav prema muzici, druženju, pjevanju i nastupima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code