Početna Ekonomija Kineska delegacija sa predstavnicima Ambasade Republike Kine u posjeti Regionalnom vodovodu

Kineska delegacija sa predstavnicima Ambasade Republike Kine u posjeti Regionalnom vodovodu

1

Danas je na vodoizvorištu „Bolje Sestre” na inicijativu Vladine Agencije za promociju investicija (MIPA), posredstvom Ambasade Republike Kine, boravila dvadesetočlana privredna delegacija kineskog grada Ningbo.

Foto: Služba za informisanje JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”,

Regionalni vodovod je kineskim privrednicima predstavio „Bolje Sestre”, kao najveći vodozahvat koji je izgrađen na prostoru Mediterana u poslednjih 30 godina, uz prezentovanje razvojnih projekata. Kineski privrednici su posebno iskazali interesovanje o preduslovima za pokretanje biznisa na planu izgradnje fabrike vode i izvoz, ne samo za tržište grada Ningbo, već i za čitav azijski region.

Privredna delegacija grada Ningbo je bila impresionirana raspoloživim kapacitetima Regionalnog vodovoda, uz posebno iskazano interesovanje za zaštitu životne sredine i kvaliteta vode sa izvorišta „Bolje Sestre”. Takođe, iskazali su konkretno interesovanje i za dizajniranje i proizvodnju staklene i PVC ambalaže, istraživanje kineskog tržišta za plasman flaširane vode, uz mogućnost realizacije proizvodnje staklene i PVC ambalaže u prostoru slobodne carinske zone Luke Bar.

Direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić je informisao kineske privrednike da je usvajanje Zakona o javno-privatnom partnerstvu u završnoj fazi, čime će se steći preduslovi za uspostavljanje saradnje Regionalnog vodovoda i potencijalnih partnera iz privatnog sektora u realizaciji razvojnih projekata, kao i istakao da je „Kvalitet vode sa izvorišta „Bolje Sestre” presudan faktor koji garantuje održivu konkurentnost i sa najprestižnijim globalnim brendovima flaširane vode. Osim projekta izvoza vode, kineski partneri su iskazali interesovanje za sardanju sa Regionalnim vodovodom na planu proizvodnje solarne i hidro energije”.

Predsjednik Uprave grada Ningbo Yu Haidong je u ime delegacije izrazio zahvalnost na prijemu i prezentaciji kapaciteta Regionalnog vodovoda i razvojnih projekata kompanije, a na osnovu iskazanog interesovanja članova delegacije, upitio poziv predstavnicima Regionalnog vodovoda da posjete grad Ningbo i dodatno prezentuju razvojne projekte na CEEC EXPO 2020.

1 komentar

  1. Pa pobogu ljudi kakav je ovo tekst. Koja delegacija sto su dosli na čiji poziv, o čemu razgovaraju, ništa nije jasno a još manje dali je reč o izvozu vode u Kinu. To bi bilo odlično samo molim Vas šta znaci “ već za čitav azijski region “ dali ste vi svesni da pričate o 3,5 milijarde ljudi….ima li toliko vode i pokušajte izračunati koliko je to flaša, kamiona za prevoz, brodova punih vode i td….malo logike gospodo neće faliti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code