Početna Turizam KINESKI TUROPERATORI I MEDIJI U CRNOJ GORI

KINESKI TUROPERATORI I MEDIJI U CRNOJ GORI

0

Kkineski mediji u cgNacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i aviokompanijom „Quatar airways” organizuje studijsko putovanje za turoperatore i medije sa kineskog tržišta od 17. do 20. februara ove godine.
Program ture obuhvata obilaske primorskih gradova i njihovih atraktivnih lokacija, manastira Morače, vinskog podruma Šipčanik i mosta na Đurđevića Tari koji je jedan od, za Kineze, najprivlačnijih motiva na prostoru Crne Gore zbog filma „Most” koji se često prikazuje u bioskopima. Grupu čine turoperatori „Ctrip”, „Qatar Airways Shanghai”, „Spring Tour”, „ETI Holidays Shanghai Company”, „Shanghai Bravo International Travel Service”, „Beijing UTour International Travel Service” Co., Ltd. Shanghai Branch”, „CAISSA Touristic Shanghai Branch”, i predstavnici medija: „Shanghai E-Fly Air Travel” Co., LTD, „Shanghai Airlines Tours International” (Group) Co., Ltd, i „Azure Global” Co., Ltd. Posebnu podršku organizaciji programa je dala agencija „Adria DMC” iz Budve.
Kinesko turističko tržište je prema svim istraživanjima jedno od najbrže rastućih na svijetu. Svjetska turistička organizacija tokom 2012. godine evidentirala je porast od 30% u potrošnji tokom putovanja u inostranstvo kineskih turista. Organizovanje ovoga studijskog putovanja koje je i svojevrsna inspekcija destinacije će rezultirati pozitivnim efektima za poslovanje turističke privrede, vjeruju u Nacionalnoj turističkoj organizaciji.
Kineski turisti običavaju da tokom odmora posjete veći broj destinacija, tako da zbog specifičnosti ovoga udaljenog tržišta, najbolji promotivni efekti se postižu ulaganjem zajedničkih napora zemalja regiona u promociju i prodaju zajedničkog turističkog proizvoda. U protekloj godini organizovan je zajednički nastup NTOCG i NTOS na sajmu „COTTM” u Pekingu. NTO je takođe u saradnji sa Turističkom organizacijom Slovenije i ostalim partnerima organizovala studijsko putovanje kineskih medija i turoperatora koje je pored Crne Gore obuhvatilo i Sloveniju, sa izletima u Hrvatsku i Albaniju.
Nakon obilaska naše zemlje, grupa će nastaviti studijsko putovanje u Srbiji.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code