Kinezi doniraju kotorskim đacima prvacima udžbenike

Kinezi doniraju kotorskim đacima prvacima udžbenike

783
1
Podijeli

NR Kina, preko svoje ambasade u Crnoj Gori, donira novčana sredstva u iznosu od 12,542.10 eura Opštini Kotor za kupovinu 291 kompleta školskih udžbenika svim đacima prvacima u toj Opštini.

kineski ambasador donacija kotorProtokol o donaciji potpisali su ambasador NR Kine u Crnoj Gori, Cui Zhiwei i predsjendik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević.

Picerija i restoran

Pored potpisnika, svečanosti su prisustvovali i direktori Osnovnih škola: Drago Stamatović (O.Š. “Njegoš”), Nebojša Kuč (O.Š. “Narodni heroj Savo Ilić”), Draško Šćekić (O.Š. “Veljko Drobnjaković”), Aleksandar Vulić (O.Š. “Ivo Vizin), Zoran Milićević (O.Š. “Nikola Đurković).

„Opština Kotor u ime svojih najmlađih sugrađana izražava zahvalnost narodu NR Kine za donaciju kojom naša dva naroda pokazuju želju i spremnost za produžetkom saradnje koja se očituje kroz dalje zbližavanje, sa posebnim akcentom na buduće mlade generacije, kao osnov za stvaranje novog, humanijeg, boljeg svijeta“ kazao je dr Aleksandar Stjepčević.

kineski ambasador donacija kotor 2Ova plemenita inicijativa pokrenuta je u svjetlu desetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Crne Gore i NR Kine, kao i dosašnje intenzivne komunikacije i dobre saradnje sa Opštinom Kotor.

“Važan dio razvoja jedne države predstavlja obrazovanje. Imajući priliku da pomognemo đacima prvacima sa područja Opštine Kotor, ujedno smo dobili i priliku da od najranijeg doba gradimo prijateljstvo između naše dvije zemlje. U ime svoje države, ambasade, i svoje lično, zahvaljujem predsjedniku Opštine Kotor dr Aleksandru Stjepčeviću što je omogućio da se ovaj čin dogodi. Naše prijateljstvo je tradicionalno i ima izuzetnu perspektivu  – kazao je kineski ambasador Cui Zhiwei. On se nada da će u budućnosti doći i do razmjene učenika dviju država. Dosadašnje iskustvo Kotora i kineskog grada pobratima Xi An-a je izuzetno i predstavlja primjer dobre saradnje, kazao je kineski diplomata.

Opština Kotor je i do sada nastojala da pomogne roditeljima u pripremi djece za početak školske godine. Obezbijedila je  sredstva za kupovinu školskog pribora za đake prvake, uz ovogodišnju akciju dodjele besplatnih udžbenika kojom su obuhvaćeni  svi učenici prvih razreda kotorskih osnovnih škola.

1 komentar

  1. Hvala Kinezima za donaciju, veoma lijep i human gest.
    Tuzna Crna Goro, zar je neophodno da stranci doniraju djacke udzbenike? Ima li vece sramote za jednu vlast od ove?
    0    0

Ostavite komentar

*

code