Početna Kultura KINO I DJEČJE PREDSTAVE U BUDVI ZA DUGU ZIMU

KINO I DJEČJE PREDSTAVE U BUDVI ZA DUGU ZIMU

0

Budva_3Petrovac nakon deset godina ponovo ima zimski bioskop. On je smješten u kulturnom centru Crvena komuna. U Budvi od ovog vikenda, poslije duže pauze, počinje sa radom i svojevrsno dječije pozorište.

Stara zgrada bioskopa, odnosno Zeta filma u Budvi je davno privatizovana i građani su skoro deset godina bili bez zimskog bioskopa. Ove godine su uspjeli da nađu alternativno rješenje i da salu u kulturnom centru Crvena komuna u Petrovcu osposobe.

– Nastavili smo sa projekcijom filmova na zadovoljstvo svih sugrađana – kaže za naš radio direktorka TO Budve Jelena Rađenović. Tokom ljetnjih mjeseci imali smo uspješno realizovan „Summer cinemania“ festival, odnosno ljetnje bioskope, ali svakako veliki nedostatak u ponudi kulture  našeg grada bilo je nepostojanje  zimskog bioskopa – ističe Rađenovićka.

U Petrovcu se sada organizuju četiri puta sedmično dvije naslovne i dvije reprizne projekcije filmova. Tako će biti preko čitave godine, odnosno do početka „Summer cinemania“ festivala. Rađenovićka kaže da ovo ipak nije trajno rješenje i da bi Budvani već iduće zime trebalo da dobiju novi bioskop.

Inače, u Budvi u subotu 5. novembra počinje svojevrsni dječiji festival pozorišta i trajaće čak do kraja maja iduće godine.

– Svake subote u 11 sati će na programu biti razne pozorišne predstave, teatara iz Crne Gore i gostujućih pozorišta iz regiona -najavljuje Jelena Rađenović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code