Početna Kultura “Kir Janja” na daskama Dvorane Park za hercegnovske đake

“Kir Janja” na daskama Dvorane Park za hercegnovske đake

0

Predstava “Kir Janja” Okret teatra iz Beograda biće izvedena sjutra u podne u Dvorani Park. Glavne uloge tumače Marko Nikolić, Danijela Tanasković, Marija Ćeranić, Milan Vranešević i Nikola Krneta.

Foto: Okret teatar

S obzirom da je ovo djelo iz lektire II razreda srednje škole, na predstavu su pozvani učenici starijih razreda osnovnih škola i srednje škole “Ivan Goran Kovačić”, kazali su iz JUK Herceg festa.

Petoro glumaca Okret teatra, u ovoj dramatizaciji najpoznatije komedije Jovana Sterije Popovića, uspijeva da djelo prikaže vjerno osnovnim motivima.

Novljani su imali prilike da ih vide u još jednoj čuvenoj komediji iz lektire, Nušićevom “Sumnjivom licu”, prošlog maja.

Termin i cijena ulaznice su prilagođeni učenicima. Cijena važi i za druge posjetioce i iznosi 1,00 €.

Okret teatar je pozorišna trupa osnovana 2012. godine u Beogradu sa želјom da svojim predstavama djeci i mladima približi svijet lektire. Glavni projekat trupe je TEATAR LEKTIRE, započet scenskom postavkom djela Sterije Popovića „Kir Janja“, a nastavljen sa komadom„Sumnjivo lice“ Branislava Nušića. U planu je postavka i drugih zanimlјivih djela iz programa školske lektire.

Trupu čine diplomirani glumci sa iskustvom stečenim kroz brojne ostvarene uloge u pozorištima „Boško Buha“, „Pozorište na Terazijama“, „Jugoslovensko dramsko pozorište“, „Narodno pozorište“, „Madlenianum“, kao i u televizijskim igranim serijama, dječijim televizijskim programima i igranim filmovima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code