Početna Eco Kiša, vjetar i puno posla za komunalne službe

Kiša, vjetar i puno posla za komunalne službe

0

Padavine proteklih dana u Herceg Novom nijesu prouzrokovale značajniju štetu, osim što je na pojedinim lokacijama bilo manjih nanosa pijeska, granja i lišća. Na Šetalištu Pet Danica na Škveru oboreno je jedno staro stablo, otklanjaju se kvarovi na javnoj rasvjeti i čiste putevi u zaleđu.

Mještani koji svakdonevno saobraćaju putem od Meljina ka Podima revoltirani su zbog urušenog dijela puta na pravcu Meljine- Petijevići, gdje je oko 30 m jedne saobraćajne trake „odvaljeno“, oivičeno zaštitnom trakom, a prilikom prolaska, neophodno je preći u drugu kolovoznu traku. Ovaj potez naročito je opasan noću s obzirom da nema osvjetljenja.

Sektor za održavanje javne rasvjete nastoji da osposobi javnu rasvjetu u dva prigradska naselja, dok je ekipa Sektora za održavanje putne infrastrukture Komunalno stambenog svakodnevno angažovana na održavanju puteva u zaleđu.

„Čišćenje svih kanala pred sezonu kiša je završeno, ali ekipe svakodnevno obilaze teren jer je riječ o kontinuiranom poslu. Tokom vikenda je na Šetalištu bilo popunjeno nekoliko njih, ali već smo pristupili čišćenju. Nanosa je bilo, ali nije ništa strašno. Na zahtjev MZ Meljine izašli smo u susret i očistili put koji vodi ka bivšem kupalištu Perper, jer imamo mali bager pogodan za to, iako to po ugovoru sa Morskim dobrom nije naša obaveza, ali smo kolegama izašli u susret“, kazala je direktorica JP Komunalno stambeno, Jasmina Konjević.

Najviše problema bilo je ponovo na mreži javne rasvjete:

„Ekipe su u subotu čitav dan bile na terenu, pa je u Drenoviku osposobljena rasvjeta gdje su bila oštećena tri stuba. Ekipe su danas ponovo u Sasovićima gdje je problem u napajanju, a uz to konstante prekide u napajanju imamo na šetalištu i rivijeri, odnosno na mjestima gdje su stubovi javne rasvjete bliže moru, gdje su stubovi direktno izloženi udaru talasa“, objasnila je ona.

Podsjetila je da je proteklog vikenda bilo odrona na putu u Baošićima prema crkvi, zatim na Njivičkom putu te na putu Kruševice – Vrbanj i na dionici Kameno – Ubli, koji ometaju saobraćaj, iako se „kamene pesnice“ prilikom odrona zaustave na proširenjima kraj puta, koja su potrebna radi mimoilaženja.

Prema podacima HMZ Igalo, od petka do subote ujutru u 7 h, u Herceg Novom je palo 46 l/m2 kiše, subota je bila bez padavina, dok je od nedjelje ujutru u 7 h do jutros u 7 h palo 74 l/m2 kiše. Od 1. januara  u Herceg Novom je palo 359 l/m2 kiše.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code