Početna Sport KK As Herceg Novi bez završnog turnira

KK As Herceg Novi bez završnog turnira

0

Mlađi pioniri košarkaškog kluba As Herceg Novi završili su sezonu 2018/19. na polufinalnom turniru koji je odigran u Igalu. Igrači iz Herceg Novog su turnir završili na trećem mjestu i nijesu uspjeli da se plasiraju na final four.

Kako je saopšteno iz uprave KK As, u prvom susretu koji je odigran u Sportskom centru Igalo, košarkaški klub As je u neizvjesnom susretu poražen od ekipe Basket kids Montenegro iz Podgorice rezultatom 61:58. Kasnije se ispostavilo da je taj poraz Novljane koštao plasmana među četiri najbolje ekipe u Crnoj Gori. U drugom susretu

KK Mediteran iz Bara slavio je u drugom susretu rezultatom 77:51 i pokazao da je u ovom trenutku jedna od najboljih ekipa u ovom takmičenju.

U meču za treće mjesto na turniru, KK As je nakon produžetka, ostvario pobjedu protiv odlične ekipe Gorštaka iz Kolašina 61:59, u regularnom dijelu susreta bilo je 51:51.

Najbolji akter susreta za treće mjesto bio je Filip Vučurović sa 26 poena.

– Najveći teret, uspješne sezone koja je iza nas, ponijeli su Luka Šumar, Aleksa Popović i Luka Koprivica. Košarkaški klub As im zahvaljuje na tome. Velikii doprinos dali su i Filip Vučurović, Nikola Vlaović, Bogdan Želalić, Stefan Đokić i Aleksa Samardžić. Tokom sezone učešće u pobjedama imali su i Aleksandar Jovanović, Darko Miodragović, Sava Kovačević, Željko Zgradić, Ognjen Janjušević, Mitar Cerović, Matea Vujović, Danilo Vukadinović, Mićo Šumar i Andrija Striković – navodi se u saopštenju Košarkaškog kluba As Herceg Novi.

Rezultati polufinalnog turnira u Igalu:
I kolo: AS – BKM 59:62, Mediteran – Goštak 70:46
II kolo: BKM – Gorštak 58:36, AS – Mediteran 51:77
II kolo: Gorštak – AS 59:61, Mediteran – BKM 87:70

Na finalni turnir koji će se održati u Podgorici iz ove grupe su se plasirali KK Mediteran i KK Basket Kid Montenegro. Drugi finalni turnir je odigran u Bijelom Polju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code