Početna Sport KK Leotar Trebinje najbolji na turniru „Memorijal Đorđije Đoko Kovačević“

KK Leotar Trebinje najbolji na turniru „Memorijal Đorđije Đoko Kovačević“

1

Košarkaši Leotara iz Trebinja osvojli su zlatno na 8. Međunarodnom turniru „Memorijal Đorđije Đoko Kovačević“, koji je u Sportskom centru Igalo organizvao KK AS iz Herceg Novog, u znak sjećanja na legendarnog košarkaša Primorja.

Trebinjci su u polufinalu bili bolji od cetinjskog Lovćena, a u finalu su savladali domaćina rezultatom 53:41.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je član KK Leotar, Davor Nikolić, kome je prestižno priznanje „Trofej Đorđije Đoko Kovačević“ uručio sin pokojnog Đoka Kovačevića, Veselin.

Mladi Nikolić nije krio zadovoljstvo, a kako je kazao, na turniru su svi upoznali nove dugare i stekli nova prijateljstva.

– Radujem se što sam osvojio ovo priznanje za najboljeg igrača. Moja je želja da jednog dana igram za neki veliki klub, a idol mi je Bogdan Bogdanović – poručuje Davor iz Herceg Novog.

Pehar najboljoj ekipi na turniru uručio je sekretar za društvene djelatnosti i sport opštine Herceg Novi, Darko Klasić.

Trener ekipe Leotar Trebinje Radenko Peško, zadovoljan je igrom svoje ekipe i osvajanjem turnira.

– Bio je ovo odlično organizovan turnir. Djeca su uživala u utakmicama i raduju se što su osvojila turnir. Ova naša generacija prikazuje odlične igre u kontinuitetu i pravo ih je zadovoljstvo gledati. Očekujemo poziv i naredne godine –  ističe on.

Igrači Lovćena osvojili su treće mjesto. Izabranici Veska Krivokapića, prikazali su odličnu igru protiv košarkaša OKK Leotar Trebinje i zasluženo na Cetinje nose pehar namjenjen trećoj ekipi na turniru.

– Organizacija turnira bila je odlična. Ovi jednodnevni turniri su pravi pogodak za djecu ovog uzrasta. Bilo je pravo zadovoljstvo biti dio ovog turnira i prisjetiti se velikog čovjeka i igrača Đoka Kovačevića, koji je u svojoj bogatoj košarkaškoj karijeri nosio i dres cetinjskog Lovćena. Imali smo priliku da vidimo veliki broj talentovane djece. Na njima je da rade i napreduju u svojim sredinama i jednog dana postanu dobri igrači – poručuje Vesko Krivokapić.

Trener Omladinskog košarkaškog kluba Leotar Trebinje, Dejan Bodiroga bio je saigrač Đoka Kovačevića i rado se sjeća novskog košarkaša.

– Velika nam je čast što smo dio ovog turnira od samog početka. Divno je prisjetiti se velikog košarkaša Đoka Kovačevića, koji je dao nemjerljiv doprinos za razvoj navodi Bodiroga.

Domaćin, Košarkaški klub As, osvojio je drugo mjesto. Direktor turnira, Jovan Vučurović najavljuje još kvalitetniji turnir naredne godine.

– Zahvaljujemo se svim učesnicima turnira, čestitamo najboljima. Naša je želja da u narednim godinama kvalitet turnira podignemo na veći nivo. Nadamo se da ćemo za jubilarni deseti turnir dovesti u Herceg Novi zvučna imena iz regiona – poručio je Vučurović.

Košarkaški turnir Memorijal Đorđije Đoko Kovačević pomogli su Turistička organizacija Herceg Novi, Opština Herceg Novi i Sportski centar Igalo.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code