Početna Sport KLINCI SA ŠKVERA NASTAVLJAJU DA IZNENAĐUJU

KLINCI SA ŠKVERA NASTAVLJAJU DA IZNENAĐUJU

0

ccJADRAN – JUG 14:14 (4:4, 3:3, 3:5, 4:2) u 2. kolu Jadranske lige.

Hercegnovski Jadran upisao je prvi bod u Trglav Jadarnskoj ligi i to protiv favorizovanog dubrovačkog Juga.

Ovo je veći uspjeh nego onaj u Atini, rekao je za Radio Jadran, odmah nakon utamice kapiten Vladimir Gojković, vidno zadovoljan igrom svojih saigrača. I zaista, potpuno izjednačeno prvo poluvrijeme kada se ređao gol za golom. Igra bez pardona, protiv imena kao što su Bušlje, Vićan, Joković, Dobud, Obradović pa i dojučerašnjeg saigrača Janovića, dala je rezultat vrijedan svake hvale.

’’Većina od ovih momaka nikada nije igrala ovakav meč i zato je ovo možda i veći uspjeh nego onaj u Atini protiv Posilipa“ – kaže Gojković. ’’Ušli smo u igru sa svješću da se na svom bazenu ne bojimo nikoga i imali čak taj gol prednosti, ali i ovo je odličan uspjeh“.

Miloš Šćepanović smatra da rezultat nije toliko bitan, koliko šansa koju su dobili mladi igrači u jednoj ovakvoj utakmici. ’’Ako budu radili kako se od njih traži za koju godinu opet možemo imati odličan tim“ – ocjenio je golman Šćepanović.

Najmlađi ali zasigurno jedan od najtalentovanijih u podmlađenom sastavu Jadrana, Gavril Subotić, kaže da se dobar niz iz Atine nastavio. ’’Na našem bazenu nećemo nikoga pustiti lako da prošeta – samouvjeren je gimnazijalc iz Novoga, koji je prije dvije nedjelje napunio 16 godina.

Jugaši zasigurno nisu očekivali ovakav otpor Jadranaša. U drugom poluvremenu imali su čak tri gola razlike, ali san o pobjedi potopljen je sa četri uzastopna pogodka Jadrana.

– Podbacili smo u fazi odbrane, a i loše smo otvorili utakmicu, to je dovelo do toga da izgubimo bod, ni malo nisam zadovoljan igrom svog tima – rekao je Fatović.

U ekipi Jadrana po dva gola postigli su Radovan Latinović, Gavril Subotić, Marin Beltrane, Vladimir Gojković, Jovan Sarić i Luka Sekulić, a po jedan Danijel Premuš i Nikola Tomašević. U ekipi Juga najefikasniji su bili Bušlje i Obradović sa po tri gola, dva puta u listu strijelaca upisao se Nikola Sutić, a po jednom Boris Pavlović, Nikša Dobud, Nikola Janović, Marko Macan, Pavo Marković i Maro Joković.

U ostalim mečevima Primorac je u Splitu izgubio od Jadrana 10:7, dok je Budva upisala i drugu pobjedu savladavši Šibenik 8:7.

 

aasUSKORO OČEKUJEM ODGOVOR GOJKOVIĆA

Derbi drugogo kola Jadranske vaterpolo lige, posmatrao je i novi selektor Crnogorske reprezentacije Ranko Perović.

’’Razgovarao sam sa Gojkovićem o njegovom povratku u državni tim i očekujem uskoro pozitivan odgovor“ – rekao je Perović.

’’Za dvije do tri sedmice, odgovoriću selektoru, još uvijek nemam šta da kažem“ – potvrdio nam je i Gojković da su razgovori o povratku obavljeni.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code