Početna Društvo KLIZIŠTE U MRKOVIĆIMA DANAS MIRUJE

KLIZIŠTE U MRKOVIĆIMA DANAS MIRUJE

0

Foto: Vedran Ilić Dnevne novine/CDMMagistralni put Cetinje-Budva je do daljeg zatvoren, jer je u subotu u mjestu Markovići, pukao asfalt, ali prvi put od tog dana nema pomjeranja tla.

Kako je za agenciju Mina rekao načelnik budvanske Službe zaštite i spasavanja, Zdravko Šljukić, ekipe su od sedam sati bile u obilasku terena i situacija se popravila.
On je objasnio da se povukla voda koja se spuštala niz brdo i pravila jezero, a odatle je natapala zemlju iznad sela.
– Mi smo tokom popodneva i noći stavili dvije velike mašine i napravili kanale tako da nema više opasnosti prema selu i situacija je dobra, kazao je Šljukić.
“Mašine rade i pripremaju teren, odnosno radilište kako bi rasklonile odron, a istovremeno i afalt koji je dolje polomljen. Radi se kako bi očistili teren i stvorili uslove da počne izgradnja puta”, naveo je Šljukić.
Ekipe rade i stazu sa gornje strane za pješake koji prelaze s jedne i druge strane puta. To su mještani sela, kao i radnici sa Cetinja koji koriste tu stazicu, pa je bitno napraviti sigurnom.
U ovom području je jedna kuća otišla niz klizište, jedna je ugrožena, a jedna se nalazi blizu klizišta i zasad nema oštećena na njoj.

Foto: Vedran Ilić Dnevne novine/CDM

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code