Ključevi 140 stanova javnim službenicima u Tivtu

Ključevi 140 stanova javnim službenicima u Tivtu

4
Podijeli

tivat foto ivana dukcevicKrov nad glavom dobiće sjutra 140 radnika lokalne uprave u Tivtu, njenih javnih preduzeća i ustanova, kao i zaposleni u državnoj upravi. Opština Tivat u saradnji sa Crnogorskim fondom za solidarnu izgradnju izgradila je dvije stambene zgrade na Seljanovu, na lokaciji na kojoj su se nekada nalazile tzv. švedske barake.
Ključeve vlasnicima novoizgrađenih stanova uručuće predsjednica opštine Tivat prof. dr Snežana Matijević.
U maju prošle godine tadašnji predsjednik opštine Ivan Novosel, predstavnici Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju, opštinskog Sindikalnog povjereništva i firme „Montas inženjering”, položili su kamen temeljac za dvije zgrade.
Od 140 stanova, 107 pripadaju opštini, a 33 Crnogorskom fondu za solidarnu stambenu izgradnju. Ukupna vrijednost projekta za koji je opština uložila zemljište oslobođeno komunalije je 10,5 miliona eura. Opština je 25 stanova dodijelila stanarima švedskih baraka, koji su uoči radova iseljeni. Njima je opština plaćala kiriju.
U zgardama je 28 garsonjera, jednosobnih stanova od 47 do 53 i dvosobnih stanova od 69 do 73 kvadrata. Završeni su prije roka, a cijena je 790 eura po metru kvadratnom.
Stanovi Fonda su namijenjeni domaćim firmama koje su uplaćivale članarinu.

4 Komentari

  1. Meni nije lako u okruženju ukalupljenih,modernih, industrijski oblikovanih shvatanja,jer je moje staromodno,klasično i dugoročno,ali što ću,ne idem ti odole sigurno niđe i nikad.

Ostavite komentar