Početna Politika Klub Demokrata Novog: Talas afera se nastavlja

Klub Demokrata Novog: Talas afera se nastavlja

18

demokrate press 290116Kako to da na afere u Herceg Novom, koje zadiru duboko u korupciju ne reaguju državni organi i DPS, kao vladajuća stranka, zapitao se na press-u odbornik Kluba demokrata Herceg Novog, Obrad Gojković. On posljednje informacije iz Turističke organizacije da je firma Free kick master vratila preko 70 hiljada eura za neodržanu manifetsaciju, smatra dokazom da je isplata obavljena na osnovu internih odluka, štetnih za grad. Ukazao je ponovo na nedopustivi konflikt intersa javnih funkcionera iz vladajućih partija, uz tvrdnju da je jedna trećina odbornika u konfliktu interesa.
– Zajednički imenitelj, talasa afera koji su posljednjih mjeseci zapljusnule Herceg Novi je konflikt interesa jedne trećine saziva SO Herceg Novi u gotovo svim tačkama Zakona o sprječavanju korupcije koji je stupio na snagu 1. januara tekuće godine i prethodno Zakona o sprječavanju sukoba interesa – poručio je Gojković.
Pored afere oko Free kick mastera, po Demokratama su to još i Evropska prijestonica kulture, za koju je fizičkim licima isplaćeno 270 hiljada eura, i LED rasvjeta. O nekim drugim tek će da se govori. Nabrajajući odbornike koji su u konfliktu interesa, Obrad Gojković je naveo, Dušana Radovića Kruša iz Izbora, koji je istovremeno predsjednik Odbora direktora Stambeno komunalnog, odbornicu DPS i članicu Odbora direktora Čistoće Sandru Požgaj, odbornika DPS-a i predsjednika Odbora direktora Vodovoda i kanalizacije Zorana Bošnjaka, odbornika DPS-a i predsjednika Odbora direktora Instituta Igalo, Zorana Kovačevića.
Podsjetio je i da je Dušan Radović prethodno već bio u konfliktu interesa, kao i Nataša Martić, sada savjetnici predsjednice Opštine, kada su lani istovremeno obavljali dužnosti odbornika Izbora i direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada, odnosno direktorke Turističke organizacije.
– To je upravo u vrijeme kada su pokrenuti projekti Evropska prijestonica kulture i Free kick master. Neophodno je ispitati i status Gorana Čolovića, predsjednika IO TO, koji je istovremeno direktor privatne firme, koja je prodavala avionske karte za projekte Evropska prestonica kulture i Free kick, u ukupnom iznosu od 27.000 eura, kao i odbornika DPS-a, Slavka Vavića, koji je direktor privatnog preduzeća, a koji prema našim saznanjima nije prijavio imovinu – kazao je Obrad Gojković.
Na narednom zasjedanju SO grada dogodiće se novo kršenje Zakona, razrješenjem Petra Ratkovića u Odboru direktora Parking servisa i imenovanjem odbornika Izbora, Mladena Ivanovića, upozorili su iz Kluba Demokrata, podsjećajući da je kazna koju predviđa Zakon samo po jednom osnovu iznosi 2.000 eura. Ispada da bi pojedini odbornici morali da plate 10.000 eura.
Gojković je optužio DPS da je organizator nezakonitih radnji „bilo direktnim učešćem zbog sopstvenih interesa, ili prikrivanjem ovakvih radnji zarad zaštite interesa partije na državnom nivou“.
Najavio je da neće odustati od borbe, kao i da će u SO pokrenuti pitanje o sudskim postupcima na relaciji izvođač i podizvođač izgradnje Sportske dvorane.

18 Komentari

 1. Koliko pojedinci su placeni da hvale DRKa i Niksu kao da je narod lud pa ne vidi sta se desilo sa Banjom, Bijelom, Bolnicom Meljine, Mamulom Pijavicom, Bokom, Parkingom, Ljekovima, Zaposljavanjem i.t.d. ali zato afera stize aferu.

 2. A Moj Obrade nista ne valja ni tebi ni tvojima. Dodje covjek i pokrene ovaj nas lijepi ali mrtvi grad iz kojeg su poceli i pacovi da bjeze. Taman se ponadasmo bice nesto, ali ima uvjek ko ce da vrsi opstrukciju. Zato bi preporucio ovim Gojkovicima i jednom i drugom da fino podju na mokrine i da se gore dogovore sta ce i kako ce. Nemojte zarad vasih kompleksa da ubijate citav grad i pljuvate nekoga ko hoce stvarno nesto da uradi. O kakvoj koruciji pricas? . Zato Dusane Radovicu nije bitno sta ti kazu nego koji ti kazu. Samo guraj svoju pricu, a nadam se da ce ovaj povodljivi narod to na kraju i prepoznati i cikeniti. Nadam se. U pamet se NOVLJANI!!! ne sudite i ne sjecite odmah.

  1
  1
 3. Ja koliko vidi nigdje poslije izbora nema komentar ni Djurovicka, dr Komar, dr Bigovic, dr Maric ali ova dva Gojkovica svaki dan a priznat ce te da su svi oni malo skolovaniji i pojedini politicki dosta jaci i sa vecim iskustvom. Dobronamjeran savjet podjite malo di njih ako vas prime i potrazite savket.

  1
  1
 4. Gojkovicu dobio si mandat snp-a a sad si u demokrate.Je li to politicka korupcija,kad stalno pricas za druge.Usao si u partiju koja nije ni na izbore bila a hoce u vlast.Imao si priliku da se dokazes,izgubio si utakmicu sad na tribine pa cekaj novu priliku i ti i mustur.Slazem se da nije ni ovo idealno da ima gresaka ali da ste na vrijeme postavili stvari nebi vam izbor pokupio pola glasova.Mogli bi i vi mozda participirati u vlasti!!!

  1
  1
 5. DA TREBA JA IH GA RADO VODIO U BERANE,NO SADA JE OĐE POTREBNIJI.DA STE GA RANIJE POSLUŠALI NEBI DANAS IMALI OVO ŠTO IMATE.NO NISTE OLJE NI ZASLUŽILI.KAKAV NROD TAKA LAST,ČAST IZUZECIMA.NEĆU JA U BERANE,OĐE SAM ROĐEN,VLJDA JE OVO MOJA DRŽAVA.DALI SE ŠKVER SLAŽE SA MNOM.

 6. MOJ OBRADE I OSTALI,DA JE OVO IOLE NORMALNA ZEMLJA ,NE BI NI TI NI TVOJA EKIPA,SADASNJA I PROSLA, A I OVI STO SU SADA NA VLASTI MNOGO PRICALI,ILI BOLJE PRILICI B*******. A,MI GRADANI MORAMO VAS DA SLUSAMO!!! NE ZNA SE KO JE GORI!!! ZBOG TEBE I TVOJIH 3 I PO GODINE NE MOZEMO NORMALNO DA IDEMO MAGISTRALOM,KOJA JE RASKOPANA !!!

  2
  1
 7. da li je sukob interesa kada pored svih gradskih i stranackih funkcija u vaktu Snp i bratije obavljas poslove sobarice na brodu Miskovica, postavljaca njeski i izvlacenja tuna kapitalaca umjesto sudski procesuiranog gazde u Srbiji? Da se sudski utvrdi po kom osnovu i kako je angazovan gospodin Gojkovic te kakvi su njegovi poslovni i politicki odnosi sa optuzenim biznismenom i da li je radio na podrivanju sopstvene stranke i ustavnog potetka Crne Gore

  1
  1
 8. SAMO NAPRIJED OBRADE,IMA MATERIJALA ZA SVO TUŽILAŠTO.TEK SADA ĆE MORATI DA RADE NI PO BABU NI PO STRIČEVIMA.VIĐET ĆE NOVLJANI KO SU GLAVNI IGRAČI U GRADU,I TO ZAHVALČJUJUĆI POŠTENOM OBRDU.

  1
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code