Početna Politika Klub odbornika Demokrata Kotor: Nikad više DPS na vlasti u Kotoru

Klub odbornika Demokrata Kotor: Nikad više DPS na vlasti u Kotoru

3

Iz Kluba odbornika Demokrata Kotor reagovali su na saopštenje Kluba odbornika kotorskog DPS-a , koji tvrdi da je vrijeme da Ministarstvo javne uprave opomene Skupštinu Opštine Kotor, te da Vlada pripremi uvođenje prinudne uprave, jer SO Kotor ne funkcioniše , pa je ove godine održaa samo jedna sjednica, iz četiri puta.

– Klub odbornika DPS-a u SO Kotor javnosti se još jednom predstavio saopštenjem koje pokazuje svu neozbiljnost i neodgovornost koja ih karakteriše sve vrijeme njihovog djelovanja u Kotoru. Čudi nas da se javljate zbog neodržavanja Skupštine, kada ono najviše pogoduje vama, jer građani Kotora već tri mjeseca nemaju priliku da uživo slušaju kako se pravite nevješti i kako bježite od svake teme koja je značajna za grad- poručuju Demokrate .

Oni dodaju da DPS nije bio tako zabrinut za rad SO Kotor kada je pobjegao da se ne bi izjasnio o zakonu o uređenju prostora i izgradnji objekata da se, kako kažu, ne bi zamjerili centrali.

– Niste bili tako privrženi dobrobiti grada kada ste odbijali da podržite zaključke vezane za gradnju u Kostanjici i Dobroti. Možda vam jedino nedostaje sjednica SO Kotor kako bi opet u direktnom prenosu otvorili dušu i pričali o partijskim zapošljavanjima i odnosima između vaših zaraćenih lokalnih frakcija. Ništa što je na bilo koji način moglo da se ne dopadne centrali i predsjedniku DPS-a niste imali hrabrosti da uradite, bez obzira na interese grada. Budite ubijeđeni, tek ćete ih naljutiti kada vide koliko neozbiljna saopštenja štancujete, možda i više nego što ste ih naljutili rezultatom na predsjedničkim izborima, predizbornim skupom i istorijskim govorom lokalnog šefa- navode iz Kluba odnornika Demokrata Kotor.

Komentarišući hronologiju zasijedanja SO Kotor, koju je naveo DPS, neimenovani autor se vjerovatno umorio, kažu Demokrate, jer nije mogao da čita zakon na koji se odnosi saopštenje.

– Nakon što su utvrdili da 3 mjeseca nije održana sjednica Skupštine zavapili su da po zakonu Vlada Crne Gore treba da uvede prinudnu upravu. Znajući da je to jedini način da se DPS ikad više, preko svojih ministara, na bilo koji način dograbi vlasti u Kotoru, prizivaju prinudnu upravu u Kotoru. U skladu sa odredbama člana 185. Zakona o lokalnoj samoupravi, Vlada ima pravo da opomene lokalnu samoupravu, a potom da uvede prinudnu upravu, ukoliko sjednica Skupštine opštine nije održana 6 mjeseci, što će reći da se nisu ispunili preduslovi ni za opomenu, ni za prinudnu upravu. Očigledno je da je problem sa brojevima i brojanjem ostao kao trajna posljedica koordiniranja Svetozara Marovića ovom grupom kotorskih politikanata, ranije nisu znali ko je prvi, ko drugi, a danas ni da je tri manje od šest – saopštavaju Demokrate.

Oni poručuju DPS-u da sljedeći put kada budu pisali saopštenja pročitaju zakone na koje se pozivaju i nađu pravnika da im ih protumači, ali ne pravnike iz hobija.

– Za kraj, da vas upoznamo sa par činjenica u koje nemate razloga da sumnjate niti jednog trenutka. U Kotoru neće biti prinudne uprave i vi nećete biti skupštinska većina nikada više – zaključuje Klub odbornika Demokrata.

3 Komentari

  1. Moram da kažem sledeće: čitam saopštenja, i prosto sam frapirana koliko je nepismen onaj ko piše saopštenja za DPS. U svakom, počev od onog koje je potpisao Avramović u prepisci sa Dragicom Perović, pa do ovog poslednjeg, brojne su pravopisne greške.

    5
    5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code