KLUB ODBORNIKA DPS-A: ”SKINUTI SA DNEVNOG REDA NEZAKONITE ODLUKE”

KLUB ODBORNIKA DPS-A: ”SKINUTI SA DNEVNOG REDA NEZAKONITE ODLUKE”

155
0
Podijeli

DPS logoU pripremi za sjutrašnju sjednicu Skupštine opštine Herceg Novi Klub odbornika DPS-a Herceg Novi je konstatovao da su u slučaju “Parking servisa” iznesene sumnje i dileme u mogućnost nekih nezakonitih radnji u dosadašnjem radu ovog preduzeća. Zato, kako navode u saopštenju za medije, jedina ispravna odluka bila bi da se rasprava o prijedlogu Odluke o osnivanju “Parking servisa” DOO Herceg Novi odloži dok o svemu stav ne saopšte nadležni državni organi.
– Na taj način bi SO Herceg Novi pokazala da ne želi da preduzeće, čiji je ona osnivač, svoju djelatnost obavlja sa bilo kakvim teretom sumnji u nelegalnost. Kada je riječ o prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti na Statut JU “Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benkovic”, Ministarstvo kulture Crne Gore je potpuno precizno utvrdilo da Savjet ove Ustanove, koji je i predlagač Statuta, nije formiran u skladu sa Zakonom o kulturi, saopštava Klub odbornika DPS-a.
– Iz te činjenice nesporno proizilazi i nezakonitost samog prijedloga. Naš stav da se ova tačka skine sa dnevnog reda u suštini i nema alternative osim da se čeka da Ministarstvo kulture Crne Gore preduzme odgovarajuće mjere po pravu nadzora zasnovanom na Zakonu. Doduše, ovu mogućnost smo već imali priliku da vidimo početkom ove godine, kada je takođe bila u pitanju nezakonita Odluka i takođe u vezi iste ove Ustanove.
Klub odbornika DPS Herceg Novi se nada da će svi odbornici u SO Herceg Novi prepoznati potrebu da se prihvati prijedlog o skidanju ove dvije tačke sa Dnevnog reda predstojeće sjednice Skupštine, što će Klub formalizovati na samoj sjednici u skladu sa Poslovnikom.
– Na taj način odbornici bi pokazali svoj odgovoran odnos prema funkciji koju su nam građani povjerili i nedvosmisleno istakli da je poštovanje zakona imperativ koji nikakav politički interes ne može da ugrozi – zaključuje predsjednik Kluba odbornika DPS-a, Andrija Radman.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code