Početna Društvo Klubu doborovljnih davalaca krvi Herceg Novi zahvalnica za podršku tokom epidemije Covida...

Klubu doborovljnih davalaca krvi Herceg Novi zahvalnica za podršku tokom epidemije Covida 19

9

Povodom Svjetskog dana davalaca krvi Klubu dobrovoljnih davalaca krvi Herceg Novi dodijeljena je zahvalnica Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, za podršku davalaštvu tokom epidemije korona virusa.

Svečanost je upriličena u Zavodu a predsjedniku kluba, Zoranu Srdanoviću zahvalnicu je uručila direktorica Zavoda, primarijus dr Gordana Rašović.

„KDDK Herceg Novi prepoznat je na svim nivoima i ovo priznanje nam daje podstrek da ustrajemo u radu i širenju plemenite misije vezane za dobrovoljno davalaštvo krvi“, ocijenio je Srdanović.

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović je ukazao na značaj dobrovoljnog davalaštva krvi kako u mirnodopskom, tako i u vanrednom periodu.

Direktorica ZTKCG dr primarijus Gordana Rašović je, između ostalog, zahvalila svim dobrovoljnim davaocima koji su se odazvali pozivu ZTKCG i dobrovoljno darivali krv da bi rezerve ove dragocjene tečnosti bile na optimalnom nivou.

9 Komentari

 1. Dva puta sam zvala gosp. Srdanovica za krv za naše Novljane i oba puta nije bilo ,kao skupljamo ih sve odjednom i onda se vadi krv davaocima , izgleda da i to ide po nekoj vezi. Ako nema za Novljane za koga će biti?

  9
  4
  • Gospodjo ja koliko znam Taj gospodin nije madjionicar. A dje smo mi Novljani na akcijama krvi koje se odrzavaju 4 puta godisnje I dje smo mi da se potrudimo da imamo transfuziju u Novom da ne zavisimo od KO I PG ili NK. Vi izgleda ne razlikujete DOBROVOLJNO od NAMJENSKOG davanja. Klub dobrovoljnih davaoca NIJE DUZAN DA OBEZBJEDI krv ali se trude svim silama da narodu izadju u susret a ne moze se neko natjerati da da krv ako nece.

   11
   3
  • Gospođo,to kao skupljamo ih odjednom se zove akcija dobrovoljnog darivanja krvi.po takvima kao sto ste vi najbolje da davaoci legnu na trg,stave iglu u venu i kad kome zatreba samo dođe,odvrne špinu i natoči.

   • Ako neko ima spisak davalaca a nekom treba bez obzira dal je grupno davanje ili ne treba da da neki kontakt od tih ljudi jer Vi ne znate dal je hitno ili ne. Davaoci uvjek daju. Dala bih i ja al iz zdravstvenih razloga ne mogu. Moji nikada nisu rekli da ne mogu dati krv ako je prošlo 3 mjeseca od poslednjeg davanja.

    1
    3
  • Poštovana “Novljanko”
   posto ste u Vašem komentaru pomenuli moje ime sa neistinitom insinuacijom da “je potrebna veza da bi se obezbjedila krv”dužan sam da Vam odgovorim:
   1.KDDK Herceg Novi je humana organizacija koja ne poznaje boju koze,krvnih zrnaca i položaj u društvu.nasa misija je promovisanje plemenite ideje davalastva krvi,organizovanje akcija dobrovoljnog davalastva krvi i edukacija stanovništa o značaju davalastva krvi.u sklopu toga kada god smo u mogućnosti izlazimo u susret da pomognemo stanovnicima Herceg Novog kada im zatreba nasa pomoć.u većini slučajeva smo mogli da pomognemo,bilo je i slučajeva kada to nijesmo mogli,ne sto nijesmo htjeli,ili kao sto vi navodite”da je izgleda potrebna veza”već sto u tom momentu nijesmo imali davaoce koji darivali krv,jer nijesu bili u mogucnosti(zdravstvene ili neke druge) tako da vam ta priča ne pije vodu sto bi se kazalo.sto se tiče spiskova davalaca treba da znate gospođo da spiskovi nijesu javni,da mi kada dobijemo poziv,nazovemo davaoca,pitamo da li raspoložen da daruje krv,ako je sve u redu prosleđujemo kontakt osobi kojoj je potrebna pomoć.u slučaju da nemamo davaoce određene krvne grupe,uz dozvolu osobe kojoj je potrebna pomoć na našoj zvanicnoj stranici postavljamo objavu u kojoj se navodi koja se krvna grupa traži i kontakt telefon.
   Poštovana “Novljanko”da bi mogli nekoga da kritikujete potrebno je da budete malo vise informisani i da pisete istinu pod svojim punim imenom,jer u KDDK Herceg Novi ne patimo od kompleksa i svaku dobronamjernu kritiku prihvatamo i treba da nas kritikujete ako imate razloga za to.na Vasu veliku žalost,a na našu veliku sreću rad KDDK Herceg Novi je pozitivno ocijenjen i vrednuje se i van granica naše države.drugarski pozdrav za Vas.

   3
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code