KNIGHTSBRIDGE SCHOOLS U TIVTU JEDINA U CRNOJ GORI SA IB PROGRAMOM

KNIGHTSBRIDGE SCHOOLS U TIVTU JEDINA U CRNOJ GORI SA IB PROGRAMOM

172
0
Podijeli

KSI Montenegro FotografijaMeđunarodna Najtsbridž škola (Knightsbridge Schools International Montenegro – KSI Montenegro ) od danas je i zvanično prva i jedina IB (International Baccalaureate – Program međunarodne diplome škola) u Crnoj Gori, koju je akreditovala svjetska IB organzacija.
Crna Gora je tako postala 146. država na listi zemalja u kojima postoje ove prsetižne obrazovne institucije.
Međunarodna škola Najtsbridž u Crnoj Gori dio je globalne mreže škola Knightsbridge Schools International, sa sjedištem u Tivtu. Učenici koji se školuju po IB nastavnom programu postižu odlične rezultate i imaju velike šanse da se upišu na neke od najboljih svjetskih univerziteta. IB (International Baccalaureate) – Program međunarodne diplome predstavlja jedinstven obrazovni sistem, jednak svuda u svijetu, koji pruža kvalitetno savremeno opšte obrazovanje, a obuhvata tri školska programa namijenjena različitim uzrastima.
Međunarodna Najtsbridž škola primjenjuje program predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja za djecu od 3 do 11 godina, a od septembra 2013. startuje sa primjenom Programa za niže srednje škole (eng. Middle Years Programmе) za učenike od 11 do 16 godina.
Faza kandidature kroz koju zainteresovane škole prolaze na putu dobijanja autorizacije traje minimum 3 godine za novoosnovane obrazovne institucije. Međunarodna Najtsbridž škola je u protekle tri godine, od trenutka osnivanja, uložila sve napore da postane dio prestižne porodice IB svjetskih škola, čime je i Crna Gora svrstana na listu zemalja u kojima postoje ovakve obrazovne ustanove.
IB – međunarodna neprofitna fondacija posvećena obrazovanju, osnovana je 1968. i trenutno objedinjuje 1.121.000 učenika, u 3630 škola, u 145 država svijeta. Crna Gora predstavlja 146. zemlju na ovoj listi.
Međunarodna Najtsbridž škola osnovana je u septembru 2010. god. u Tivtu, u okviru Porto Montenegra, nudeći jedinstven pristup obrazovanju, kroz primjenu IB nastavnog programa. Ona je prva i jedina IB škola u Crnoj Gori koju je sertifikovalo Ministarstvo Prosvjete Crne Gore kao obrazovni centar koji nudi predškolsko i osnovno školsko obrazovanje.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code