Početna Kultura Knjiga Maša Čekića o Boki, legendama, mitovima, trpezi…

Knjiga Maša Čekića o Boki, legendama, mitovima, trpezi…

0

Promocija knjige “Bokeška pjatanca”, autora Maša Čekića, u organizaciji OJU “Muzeji” – Galerije solidarnosti, biće upriličena u utorak, 17. oktobra u 19 časova, u Palati Pima u Kotoru.
“Bokeška pjatanca” sadrži trideset priča, tematski povezanih nitima prošlosti, najčešće mrvicama sa bokeške trpeze. Uz njih je 147 recepata bokeške kužine i 125 fotografija.

– Pisac prepozantljivog identiteta, vezan za svoj zavičaj nitima snažnog emocionalnog intenziteta, koji se očituje kao konstantna opčinjenost bokeškom tradicijom, običajima, vjerovanjima i ljepotom ovog kraja, otvara stranice nove knjige i pruža nam na uvid, razmišljanje i ocjenu priče u kojima oživljava sjećanja na svoje djetinjstvo, događaje, ljude, bokeške legende i mitove. Ispričane su jednostavnim stilom, laganim za čitanje i razumijevanje, sa dosta elemenata i riječi koje karakterišu bokokotorsko jezično područje. Pisao ih je novinar, publicista, čovjek od pera i velikih literarnih mogućnosti – napisala je Blaženka Vučurović u predgovoru ove knjige.

Na promociji će, pored autora, govoriti i Blaženka Vučurović, Vlasta Mandić i Dubravka Jovanović. A u najavi je i muzički dio programa, u kojem će učestvovati učenice Muzičke škole “Vida Matjan”: Jelena Ojandić-flauta i Kristina Miljenović-gitara, uz klavisrku prarnju prof. Ane Mihaljević.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code