Početna Društvo Ko će održavati javnu brodsku liniju od Herceg Novog do Rosa za...

Ko će održavati javnu brodsku liniju od Herceg Novog do Rosa za 25 hiljada eura?

2

Do poluostrva Luštica iz Novog je najbrže stići morem, u zavisnosti od plovila, glisreom za nekoliko minuta, brodićem za 15, kajakom za uru… S obzirom da je linija do Rosa od javnog interesa Opština Herceg Novi godinama otvara tender za pomorski prevoz na relaciji Herceg Novi – Rose – Herceg Novi.

Uprkos brojnim vlasnicima izletničkih brodova, posljednjih godina na javni poziv se, uglavnom, javljao samo jedan preduzetnik s Rosa, koji je sa svoja dva broda ispunjavao sve uslove i izgleda jedini vidio ekonomsku računicu da održava ovu liniju tri puta dnevno.

Kako će biti još jednu godinu znaćemo kada završi tender za otvoreni postupak javne nabavke obavljanja usluge pomorskog prevoza za područje Luštice, kojeg je objavila Opština. Vrijednost posla je 25 hiljada eura sa PDV-om, što je malo više nego prethodnih godina.

Plan linija u javnom prevozu putnika na moru podrazimijeva plovidbu Rose-Herceg Novi – polasci od ponedjeljka do petka: 6:30 h, 13:00 h i 15:15 h, polasci subotom: 6:30 h i 13:00 h; Herceg Novi-Rose – polasci od ponedjeljka do petka: 13:30 h i 15:30 h, polazak subotom: 13:30 h.

Ponuđač treba da ispuni brojne uslove, između ostalog dužan je da dostavi dokaz da posjeduje minimum 2 plovila i jedan rezervni motor, zaposleno najmanje još jedno lice osposobljeno za upravljanje plovilom u javnom prevozu putnika. Zatim treba da posjeduje Polise obaveznog osiguranja od posljedica nesrećnog slučaja i za štetu počinjenu trećim licima za svako plovilo kojim namjerava obavljati prevoz putnika. Takođe, obavezan je dostaviti dokaz o stečenom zvanju za mornara motoristu, odnosno voditelja čamca za pomoćnog mornara, ugovore o radu i prijave osiguranja zaposlenih za svako lice koje će obavljati prevoz putnika na moru, dozvole za plovidbu plovila-čamaca i dokaze o izvršenom redovnom tehničkom pregledu za svako plovilo pojedinačno kojim se namjerava obavljati prevoz putnika, kapacitet-nosivost 25-30 lica.

Period važenja ponude je 60 dana od dana javnog otvaranja ponuda, a tenderski postupak je skraćen na 22 dana, zaključno sa 15. martom.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code