KO ĆE SJUTRA SJESTI U DIREKTORSKU FOTELJU “HERCEG FESTA”?

KO ĆE SJUTRA SJESTI U DIREKTORSKU FOTELJU “HERCEG FESTA”?

153
0
Podijeli

dvorana park dan dJOVAN SUBOTIĆ: SJUTRA NEĆE BITI SMJENE VD DIREKTORCIE HERCEG FESTA

 

IVICA ZIDAR: BRANKA ŠUĆUR SJUTRA PREUZIMA FUNKCIJU – SVE JE BILO PO ZAKONU

Picerija i restoran

 

DIJANA KRIVOKAPIĆ: NEKA MEDIJI DOĐU DA VIDE KO ĆE NAM VODITI KULTURU GRADA

 

Da li je smjena u direktorskoj kancelariji JUK Herceg festa dovela do rascjepa Nove srpske demokrtije u Herceg Novom , njen predsjednik Jovan Subotić danas za naš Radio nije želio da komentariše. Ali je kao funkcioner lokalne vlasti -potpredsjednik opštine, prokomentariso posljednja dešavanja u toj ustanovi kulture.

– Novi direktor Herceg festa biće imenovan onda kada za to saglasnost da SO Herceg Novi i do tog dana niko nije imenovan za tu funkciju, niti može raspolagati imovinom Herceg festa -rekao je Subotić.
On takođe tvrdi i da bi sadašnja v.d direktorka Dijana Krivokpić počinila nezakonito djelo da preda ključeve nekome ko za to nije zadužen.
– Po meni kao potpresjedniku Opštine i nekome ko brine o interesu grada i svih građana, ta smjena nikako ne može da se dogodi sjutra,nego tek onda kada Skupština opštine da saglasnost na tu odluku Upravnog odbora, ako do nje i dođe. Svi pokušaji su mogući, pa tako i pokušaj da sjutra na silu dođe do smjene u JUK Herceg fest – odgovorio je Subotić na pitanje da li sjutra zaista može doći do nasilne smjene u Herceg festu.
– Apsolutno sam protiv toga i biću protiv toga dok god obavljam ovu funkciju za koju sam i položio zakletvu. Protiv sam nezakonja, nasilnih metoda kao demokrata i politikolog i kao neko ko je ovu funkciju preuzeo zarad interesa grada. Bilo kakvo naslije kod mene nailazi na odbojnost i gađenje do krajnjih granica – kazao je Subotić
On još nije raspoložen da se izjašnjava u unutarpartijskim pitanjima.
– Kada budem htio da kažem nešto na temu trenutnog stanja u partiji, sazvaću press pa ću reći šta imam, za sada nema končnog stava povodom aktuelnih dešavanja – ponovio je Subotić i dodao da se “problemi koji su se desili interno u NOVOJ rješavaju i to je za sada najbolje i najredovnije rješavati kroz propisani Statut naše stranke”.
Biće riječi i odnosima u koaliciji, jednako kao što se vode razgovori unutar partije, pojasnio je on.
– A kakvo je stanje u koaliciji? Šta da vam kažem, odavno nije bilo sastanka unutar koalicije gdje bi smo podjelili mišljenja i dogovor – priznao je Subotić, koji insistira da se koalicioni partneri što prije sauoče.
-Tada bismo sagledali sve mogućnosti za što bolje funkcionisanje u budućnosti, tako da možemo reći da je sada stanje “status quo” – ocjenjuje Subotić.
Sve ovo dugačije tumači, njegov partijski kolega, predsjednik Upravnog odbora Herceg festa, Ivica Zidar, koji kaže da je izbor Branke Šućur bio po zakonu i po raspisanom javnom konkursu, te da će ona sjutra u 8 h biti na novom radnom mjestu, umjesto Dijane Krivokapić.
– Ona će doći tamo, ali mi ništa nećemo raditi na silu, ukoliko Dijana Krivokpić odbije da preda ključeve mi ćemo se obratiti Sudu, pa neka Sud odluči ko je u pravu, ali nasilja siguno neće biti.
Po njegovom tumačenju, novska Skupština ne treba ni da odlučuje o izboru direktora koji je izabran većinom glasova i na javnom konkuru.
– Opština samo može da to verifikuje i ništa više, to je po zakonu – pojašnjava svoje viđenje situacije Zidar.
– To je bila odluka Upravnog odbora, tu su bili i iz Nove srpske demokrtije i SNP-a i podržali to, tako da to nema veze sa partijom. To je stav Krivokapićke i Subotić je podržava i predsjednik opštine Mandić, svakako, tako da je u tome stvar.
Samo nas dan dijeli od najvrelije smjene u jednoj javnoj ustanovi u gradu pod Orjenom, a toga je svjesna i mlada v.d direkotrka, koja se kako nam je rekla, sprema i priprema za sjutrašnji dan i koja je pozvala sve predstavnike medija da u 8 časova budu ispred dvorane Park.
– Ništa od ovaga nije trebalo da se desi, da se postupalo po zakonu i proceduri i ja ne znam sigurno da li će novoimenovana direktorka doći sjutra, ali imamo takvu informaciju – kazala je kratko Krivokapićka.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code