KO ĆE U DIREKTORSKU FOTELJU „HERCEG FESTA“?

KO ĆE U DIREKTORSKU FOTELJU „HERCEG FESTA“?

371
0
Podijeli

dijana i somonidaU najvećoj ustanovi kulture u Hreceg Noovm, JUK „Herceg festu” i dalje se čeka reorganizacija po uputama Ministarstva kulture. V.d. direktorka JUK Herceg festa Dijana Krivokapić drži se za fotelju, koja nije sigurna, a i samo joj donosi glavobolju. Međutim, to je ne mala „kost u grlu” vladajuće kolacije, odnosno i same Nove srpske demokratije, kojoj pripada po koalicionom sporazumu čelno mjesto „Hreceg-festa”. Kako postupiti po zakonu, a zadovoljiti apetite pojedinaca i sačuvati koaliciju?
Sad se već uveliko i otvoreno govori o novom predlogu za direktorku Herceg Festa, Simonidi Kordić, umjesto prvobitno predložene i skoro na silu dovedene Branke Šućur. O ostalim mogućim kanidatima za sada niko ne želi da govori.
Nezvanično saznajemo da je čak došlo do „sučeljavanja” Kordićka – Krivokapićka, koji prema izjavama očevidaca nije prošao najsjanije i najuljudnije. Međutim, tu informaciju nam je demantovala Krivokapićka rekavši da se s Kordićkom nije ni srela!?
“Uopšte nisam komunicirala sa njom, niti se srela” – kazala je Dijana Krivokapić, Radiju Jadran.
– Pitanje moje eventualne smjene je odloženo, do kada zaista ne znam. Skupština mora da da saglasnost na odluku Upravnog odbora, a zna se kakav status ima UO. Potpuno je nezakonito formiran i nezakonito djeluje. Ali, ako oni hoće ipak da svoju odluku tako donesu, opet i za nju odbornici moraju dati posljednju riječ, jer tako je bilo i u mom slučaju – pojasnila je ona.
Krivokapićka je opštini poslala zahtjev za reorganizaciju JUK Herceg fest, ali do toga još nije došlo. Na nezakonit rad Upravnog odbora ove ustanove ukazala je i generalna direktorka za Kulturno umjetničko stvralaštvo Ministartsvu kulture, Dragica Milinić.
– Ona mi je rekla da ne može da vjeruje da poslije svega još nije počela reorganizacija Herceg festa, te da ni jedna odluka UO nije validna – prenosi Krivokapićka.
Predsjednik UO Ivica Zidar najavljuje po ko zna koji put još jednu sjednicu ovog tijela za srijedu i kaže da će tada napokon sve biti gotovo oko smjene u direktorskoj poziciji Herceg festa. On tvrdi da se prvo mora izabrati rukovodstvo, pa tek onda da dođe do izmjena na koje je ukazalo kroz mišljenje Ministarstvo kulture. Osnivač može da postavi v.d. direktora, pa tek onda da to samo odbornici potvrde – viđenje je Zidara.
Pokušali smo da saznamo i šta Simonida Kordić, kao moguća kandidatkinja za v.d. direktorku JUK Herceg fest, ima da kaže na dešavanja u ovoj ustanovi i njenom eventualnom rukovođenju. Kordićka je funkcionerka Demokratske srpske stranke, bez ijednog odborničkog mandata u Skupštini, zaposlena je kao savjetnica za NVO sektor, zadužbine i kulturu u Sekretarijatu za drušvene djelatnosti opštine Herceg Novi. Međutim, na nama poznatom telefonskog broju nije bila dostupna, a u opštini smo saznali da je na bolovanju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code