KO O ČEMU U „VODOVODU“ O KORUPCIJI, ALI NE SOPSTVENOJ – NI...

KO O ČEMU U „VODOVODU“ O KORUPCIJI, ALI NE SOPSTVENOJ – NI POSLIJE TRI MJESECA NIJE IZABRAN DIREKTOR

158
0
Podijeli

Odbor direktora preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” doo iz Herceg Novog ni danas nije završio posao oko izbora izvršnog direktora, započetog još 30. aprila, kad su se i posljednji put sastali.

Razmatrana su samo tekuća pitanja koja su bila neophodna da se usaglase kako bi preduzeće moglo da posluje, a o izboru izvršnog direktora biće riječi na narednoj sjednici koja će biti sazvana naredne sedmice, saznaje Radio Jadran.
Zatražili smo kao po običaju detalje predsjednika Odbora direktora Milana Kovačevića, koji nam je samo kratko saopštio da Odbor neće davati izjave za medije, dok traje, kako je kazao, politička korupcija u Herceg Novom. Vjerovatno misleći na novouspostvaljenu većinu DPS – bivši SNP.
Zanimljiv je to komentar čovjeka koji je odgovoran što nije ispunio zakonske rokove za izjašnjavanje Odbora o kandidatima za direktora „Vodovoda”, koji je na to mjesto došao po „političkom ključu” iz Nove srpske demokratije i sve vrijeme učestvovao u političkim kalkulacijama sada već bivše vladajuće koalicije u Herceg Novom. Čovjeka koji dobro zna da sadašnji v.d. direktor Zoran Šabanović nema za to mjesto ničije “zeleno” svjetlo.
Konkurs za izbor direktora ovog javnog preduzeća raspisan je još 10. marta, a Uprava za inspekcijske poslove već dva puta je obavljala kontrolu rada „Vodovoda „ i utvrdila i tražila da se uklone nepravilnosti oko izbora direktora. A kakave veze ima politička scena u gradu sa jednim javnim preduzećem, nijesmo imali prilke da priupitamo Kovačevića, koji je odbio dalju priču.
Inače, saznajemo i da su radnicima ovog preduzeća isplaćene zarade za septembar, a za oktobar će biti do kraja avgusta. Riječ je o platama iz 2013. godine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code