Ko radi, a ko odmara za 1. maj?

Ko radi, a ko odmara za 1. maj?

7
Podijeli

Premda su neradni dani utorak – 1. maj i srijeda – 2. maj, za sve u Herceg Novom neće biti tako.

Opštinska administricija će odmarati, a preduzeća čiji je osnivač Opština radiće po dežurstvima.

Picerija i restoran

Služba Komunalne policije i inspekcijskog nadzora biće aktivna non stop, kazali su nam u lokalnoj upravi.

Kao i uvijek za praznike  gradski autobuski prevoz biće prorijeđen, odnosno kako su obavijestili iz kompanije Blueline autobusi će saobraćati po nedjeljnom režimu, svakih sat.

Maloprodajni i veleprodajni objekti trgovinskih lanaca Voli, Idea i Aroma radiće po uobičajenom radnom vremenu od 7 – 22 h.

Turistička organizacije Herceg Novi takođe neće raditi, ali će sve neophodne informacije turisti, kako kažu, moći da dobiju u Info biroima.

U hercegnovskom Domu zdravlja danas, sjutra i preksjutra, biće organizovana dežurstva izabranih doktora za djecu od 7 – 14 h, kao i odrasle od 7 – 21 h.

Planska isključenja električne energije nijesu predviđena za vrijeme Prvomajskih praznika, saopšteno je ranije iz Crnogorskog distributivnog sistema (CEDIS).

“Tokom praznika, 1. i 2.Maja, u svim djelovima CEDIS-a obezbijeđeni su neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema a u slučaju vanrednih okolnosti biće angažovane dodatne ekipe”, kaže se u saopštenju. Eventualni prekid napajanja i kvar na distributivnoj mreži, za vrijeme praznika, građani mogu prijaviti na dežurne brojeve telefona.

Iz resornog Ministarstva ranije su obavijestili da su državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i svi koji obavljaju djelatnost od javnog interesa, dužni da u praznične dane obezbijede obavljanje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu.

7 Komentari

 1. E moj “pomorac” da je prvenstveno visina dnevnice i približno onim Komunističkim dnevnica i Generalni Direktori bi bar na pola sata navratili do firme, a ovako onih 90% radnika u Crnoj Gori koji mjesečno u prosjeku mogu da zarade oko 500€, a koji ne mogu da za osnovne životne potrebe pokrpe mjesečne troškove sa tih 500€ za svoje porodice, oni moraju da rade i za toliko smješne dnevnice sa kojima ih Tajkuni Vlasti ucjenjuju. No ako si “pomorac” onda si makar privremeno utekao iz pakla Crnogorske zbilje i blago ga se tebi, pa makar i za one godine dok budeš radno sposoban.

  21
  2
  • prijatelju moj davno sam ja vidio da jos od kraja SFRJ zivota nema na posteno na prostoru ex YU od lazi SKJ i novopecenih demokrata na svim nivoima od 1991.Prinudni sam pomorac ali sam posteno placen za svoj rad i evo tako preko 25 godina. Jedino rijesenje je ,,crta,, ako ces nesto posteno zaraditi nije samo CG nego i Hrvatska i BIH i svi ostali.Sada placamo cijenu lopovluka i lazi sto su nam pricali 50 godina a ovi novopecene demokrate su nas sahranile.ZIVJELI I NADAMO SE DA CE DOCI BOLJI DANI A TO CE BITI KAD BUDE ONAJ MOST NA VERIGAMA (SKJ-DPS) I VODA IZ MORINJA ,KOLEKTOR PUT SITNICA ITD (SNP).

   2
   4
 2. Kao i do sada 20% radne snage neradi 80 % radi za sve praznike.I onda kazu kako su Crnogorci neradan narod ,svasta a mozemo nositi titulu prvaci svijeta u radnim danima.No nazalost inspekcije tada nerade al se uredno izdaju papiri o dozvolama za radne dane za vrijeme praznika.Zasto inspektork a rada iz nase opstine ne izadje na teren da vidi ovaj javasluk,ja cu joj platiti duplu dnevnicu.Zasta li samo primaju platu….SRAMOTA

  20
  22
 3. Za Prvi Maj će odmarati oni kojima se može, a raditi će oni koji moraju. Samo kažite Maestru da iz pouzdanih izvora znam da će Simonida za Prvi Maj da radi.

  20
  8

Ostavite komentar

*

code