Početna Politika Koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke daje snažan doprinos socijalnoj i...

Koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke daje snažan doprinos socijalnoj i dječjoj zaštiti

0

Briga o najranjivijim kategorijama stanovništva svakako je velika obaveza ali i jedan jako lijep zadatak, koji kad se uspješno obavi onda osjetite satisfakciju i veliko zadovoljstvo.

Кao glavni koordinator izgradnje Dnevnog centra u Sutorini, još od 2013. godine kada smo išli u projekat izrade urbanističkog projekta pa do danas kada imamo gotov objekat na Sutorini, mogu da iskažem zadovoljstvo zbog mogućnosti koje će ovaj objekat pružiti osobama sa invaliditetom, odnosno djeci i mladima u HN. Pored same usluge dnevnog centra, u ovom objektu ćemo transformacijom ustanove obezbijediti i mogućnost da usluga bude pružena i osobama starijim od 27 godina, a inače, u Sutorini ćemo razviti jedan poseban specijalizovani centar koji će objedinjavati razne vrste usluga i servisa vezano za osobe sa invaliditetom.

Mi iz koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke smatramo da na ovaj način dajemo snažan doprinos socijalnoj i dječjoj zaštiti, posebno kada je najranjivija kategorija u pitanju, pa zbog toga u narednom periodu planiramo i da uvedeno poseban servis koji će se odnositi na pomoć u kući osobama sa invaliditetom. Isto tako, novina koju ćemo uvesti u narednom mandatu svakako će se odnositi i na uslugu i servis ,,predah roditeljstvu” gđe će roditelji moći da ostave đecu i do pet dana u potpuno uređenom prostoru koji je prilagođen osobama sa invaliditetom, a sa kojima će boraviti stručni radnici, defektolozi, psiholozi, socijalni radnici i medicinsko osoblje.

Lokalni akcioni plan za osobe sa invaliditetom predstavlja takođe snažan podstrek i određene aktivnosti koje ćemo organizovati u narednom periodu a tiču se prije svega otvaranja kancelarije za osobe sa invaliditetom već početkom juna, gđe ćemo pored osnovne baze podataka baviti se pružanjem svih onih usluga i koordinacijom i pomoći svim osobama sa invaliditetom kojima je ta pomoć potrebna a koju oni sami nisu u mogućnosti da obezbijede.

Isto tako, ono što je značajno i što će biti od velike koristi je prilagođavanje rampi, odnosno prilagođavanje javnih površina izgradnjom rampi po trotoarima duž Herceg Novog, Savine i hercegnovske rivijere. Svakako, nećemo zaboraviti ni plaže, a ono što ćemo posebno potencirati u narednom periodu je prilagođavanje plaža za osobe sa invaliditetom kako na hercegnovskoj rivijeri tako i u Herceg Novom i Igalu.

Pozivam sve Novljane da ukoliko u nama prepoznaju kvalitet i sigurnost za sve one stvari koje planiramo da uradimo, kada je i ova oblast u pitanju, da na lokalnim izborima 9. maja glasaju za koaliciju Za budućnost Herceg Novog i Boke, pod brojem 4.

Politički marketing