Početna Ekonomija Koča Pavlović: Poništiti tender za Institut i zaustaviti izdavanje Aerodroma

Koča Pavlović: Poništiti tender za Institut i zaustaviti izdavanje Aerodroma

16

Poslanik Demokratskog fronta (DF), Koča Pavlović, uputio je u skupštinsku proceduru Predlog odluke o poništenju tendera i privremenom zaustavljanju procesa privatizacije Instituta „Simo Milošević“ i zaustavljanju i preispitivanju procedure davanja koncesije za višedecenijski zakup Aerodroma Crne Gore.

FOTO: RTCG

On traži i hitno zaustavljanje dalje devastacije Crnog jezera u Nacionalnom parku Durmitor.

Predloženom odlukom, kako prenosi , MINA Business, očekuje se od Vlade da u najkraćem roku, preko nadležnih organa, poništi tender za prodaju 56,48 odsto državnog vlasništva Instituta Dr „Simo Milošević“ i privremeno zaustavi proces njegove privatizacije, sve dok nepristrasni i kredibilni procjenitelj ne obavi novu procjenu vrijednosti Instituta.

Pavlović kao razlog za donošenje takve odluke naveo to što se privatizacija Instituta realizuje na osnovu procjene vrijednosti kompanije, urađene prije 20 godina.

– Jasno je da je današnja vrijednost kompanije značajno, odnosno višestruko veća nego 1998/9. godine, a prvenstveno zbog dva resursa kojima kompanija raspolaže – rekao je Pavlović.

Prema njegovim riječima, prvi kapitalni resurs je 200 hiljada metara kvadratnih na “pjeni od mora”, čija današnja vrijednost mora biti višestruko veća nego prije 20 godina, dok drugi predstavlja činjenica da su urbanistički predviđeni i prostorno već planirani, ucrtani, novi poslovno-stambeni objekti u obimu od 80 hiljada kvadrata.

– Te poslovno-stambene objekte će novi vlasnik kompanije moći odmah da gradi u neposrednom zaleđu plaže u Igalu, koji se nalaze odmah ispod Titove vile koja je takođe u vlasništvu Instituta – dodao je Pavlović.

Samo na bazi toga novi vlasnik bi, kako smatra, mogao da ostvari profit koji je šest, sedam puta veći od ukupne cijene po kojoj isti taj ponuđač traži da kupi 56,48 odsto Instituta od Crne Gore.

– Zbog ovih i drugih razloga, koji daju osnova sumnji da se radi o još jednoj pljačkaškoj privatizaciji, Skupština bi trebalo da donese ovu odluku, odbaci postojeću ponudu i privremeno zaustavi proces prodaje sve dok se ne pribavi nova, ažurirana i objektivna procjena vrijednosti Instituta – precizirao je Pavlović.

16 Komentari

 1. Pitanje : Ko je Koča Pavlović i kakve on veze ima sa Banjom? Radi u Banji, radio u Banji, penzionisao se iz Banje? Ima manjinske dionice? Možda samo politikant ( ovaj ili onaj – svejedno) koji živi na grbači naroda ?

  11
  4
 2. Molim da se dvorište prve faze instituta proglasi za naj uredjenije ove godine !!!!!
  Uspjeli su pitaspor koji odvaja šetalište od plaze (ima šezdeset godina da ja znam ) zarad privatnih interesa tako unakaze prilikom uredjenja žive ograde da se neće oporaviti za budućih šezdeset.
  O čemu pričamo i šta da zaštitimo zarad ličnih interesa drznuli ste se da posjecete nešto sto raste pola vijeka.
  Pa Barani pola grada digli na noge zbog sječe čempresa a vi Novljani ,, pusti me stat ,,
  Da je to uradjeno nekom kako imate običaj da kažete sto je sljego iz Crne Gore, portal bi bio pun komentara !!!!!

  14
  1
 3. Sjetio se Koča po nečijoj narudžbi da brani Institut. Pa što ga niko ne upita…”zašto se niko ne javlja da kupi tako potcenjenu imovinu?” Zar nije tržište najbolje mjerilac vrijednosti? Ovo je 4. tender za Institut. Prvi put se neko obavezuje da ispoštuje Kolektivni do kraja. Zbog toga je Sindikat za prodaju Rakcevicu. Pitanje je ko je i zbog čega protiv. Svak tu brani neki interes, a rijetko ko interes Instituta.

  18
  13
 4. Ne volim njegovu stranku ali jedini koji su se javili da kazu da je prodaja instituta jos jedna prevara na pomolu. Nilo da se javi oz lokalnog DrPSa, kao i od lokalne vlasti da kaze ne. Jer nemojte mislii da je Rakcevic opozicionar to je sam vuk (lesinar) u jagnjecoj kozi.

  22
  1
  • Radi se po direktivi DPS-a,Krusa tamo samo sto ne spava,prate i javljaju centrali,i jos jedna pljacka stoljeca je na pomolu,svi to vide,ali ne smiju zboriti.
   Sjetite se price o carevom novom odijelu……..

   19
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code