KOČETANOVIĆ: RAD TURISTIČKE ORGANIZACIJE BLOKIRALA POLITIKA, A NE BEZAKONJE

KOČETANOVIĆ: RAD TURISTIČKE ORGANIZACIJE BLOKIRALA POLITIKA, A NE BEZAKONJE

126
0
Podijeli

Izostanak saglasnosti hercegnovskih odbornia na program rada Turističke organizacije za ovu godinu od 13. januara, sa finansijskim planom isključivo je politička odluka, koja je definitivno blokirala rad Turističke organizacije, kazao je za Radio Jadran njen direktor Bogdan Kočetanović.

Razlozi za nedavanje saglasnosti na ovako značajan plan ne mogu biti povezani sa navodnim nezakonskim sazivanjem 6. sjednice Skupštine Turističke organizacije, kategoričan je Kočetanović.
– Ta sjednica je prvobitno bila sazvana 4. decembra prošle godine, ali nije bilo kvoruma. Nakon nekoliko dana još jednom smo pokušali, ali takođe bezuspješno, da bi se 13. januara ove godine Skupština TO ipak održala. Materijal je članovima Skupštine poslat 3. decembra i nije bilo potrebe da im se opet šalje, jer nije došlo ni do promjene dnevnog reda niti do bilo kakvih drugih izmjena. Svi su pozvani e-mailom, ali i telefonom, što je apsolutno u skladu sa poslovnikom. Tako da je to što se desilo politička odluka koja će kao takva nositi i određene konsenkvence – obrazlaže Kočetanović. Jer, rad jedne od najboljih lokalnih Turističkih oraganizacija je doveden u pitanje.
Biće blokirana i organizacija više kulturnih i zabavnih manifestacija koje finansira TO Herceg Novi.
– Svi festivali koji se oslanjaju na nas dolaze u pitanje, jer finansijski plan nije moguće sprovoditi. U svakom od njih učestvujemo manje više oko 50 %, a sada to nije moguće ako se nešto u međuvremenu ne promjeni.
Kočetanović dodaje da je upitna isplata zaposlenih, ali i funkcionisanje turističkih biroa, jer su planirali zapošljavnje određenog broja pripravnika u njima.
U razgovoru sa saradnicma Kočetanović, ističe da su svi izrazili želju da nastave sa poslom, iako ne znaju kada će za to biti isplaćeni.
Učiniće sve kako bi stručne službe ove organizacije funkcionisale u onom dijelu koji ne zavise od finansija.
Na pitanje u kom smislu smatra da je to bila politička odluka i da li su moguća drugačija kadrovska rješenja, zbog čega je sve i stopirano on kaže da to ostaje da se vidi.
– Da ja ne bih nešto prejudicirao, to ćemo vidjeti narednih dana, ali je svakako politika u pitanju, a ono na čemu ću ja insistirati jeste održavanje sjednice Izvršnog odbora, kako bi se odredili naredni koraci, kazao je Kočetanović.
Rješenje će, kako se može zaključiti, doći opet kroz političke dogovore unutrar koalicije.
A, treba li politike uopšte biti u tuirizmu, u jednom od najvažnijih segmenta života i razvoja Herceg Novog?
– Dobro je kad politika podržava razvoj turizma, ali nije dobro kada ga politika koči i kada pravi opstrukciju – zaključio je Kočetanović.
On je zahvalio nekim lokalnim turističkim organizacijama, kao i Nacionlanoj na pomoći koju su im ponudili, kako bi se situacija prevazišla.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code