KOD TUNELA NA ŠETALIŠTU PET DANICA OTICANJE PRLJAVE VODE JOŠ NIJE ZAUSTAVLJENO

KOD TUNELA NA ŠETALIŠTU PET DANICA OTICANJE PRLJAVE VODE JOŠ NIJE ZAUSTAVLJENO

111
0
Podijeli

Pokušaj sanacije izlijevanja drenažnih voda iza tunela na Toploj ka Herceg Novom, koji je obavljen u subotu ujutro, propao je.

Voda nije “zaustavljena”, a usljed velikih valova koji su sinoć prelazili parapet uz seke, pomiješana je sa morskom vodom.
Načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić objašnjava da je drenažni kanal prokopan u subotu ujutro, međutim pozitivnih rezultata nije bilo, najvjerovatnije zbog velike količine vode koja se “slijeva” sa placa iznad.
– Mi smo jutros kontaktirali Vodovod, da provjerimo da nije slučajno došlo do pucanja neke vodovodne cijevi, jer je nenormalna količina vode koja dolazi, pa drenažni kanal tih dimenzija to više ne može da osvoji. Mi smo odradili drenažu, prokopali kanal, i učinili ono što je uspjelo prije dvije godine, međutim sada nije, i mi više nemamo što preduzet.
Prema njegovim riječima, tehničke ekipe Vodovoda danas će ponovo obići ovu lokaciju kako bi ustanovili da li dolazi do miješanja drenažne sa vodom iz njihovog sistema vodovodne mreže. Ukoliko se ustanovi da je došlo do pucanja vodovodne cijevi, dalja sanacija ovog dugogodišnjeg problema biće u njihovoj ingerenciji.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code