Početna Politika KOKTEL ZA „STARE“ ODBORNIKE I MEDIJE – PORUKA: DA NOVI ODBORNICI BOLJE...

KOKTEL ZA „STARE“ ODBORNIKE I MEDIJE – PORUKA: DA NOVI ODBORNICI BOLJE RADE U INTERESU GRADA

0

Proteklu godina obilježila je politička kriza u Herceg Novom, koja bi trebalo da je prevaziđena vanrednim lokalnim izborima, kazao je v.d. predsjednik Opštine Milan Vajagić, na svečanom koktelu za medije i „stare” odbornike.

U prethodnom periodu učinjeno je dosta toga, ali je moglo i mnogo više, priznaje Vajagić, uz čestitke i poruku novoizabranim odbornicima koji će prvi put sjesti u skupštinske klupe 12. januara:
“Smatram da bi novoizabrani odbornici što prije trebalo da konstituišu novu vlast i da Herceg Novi dobije novu administraciju, koja će krenuti nekim mnogo boljim stazama nego što je to bilo sada, jer mislim da postoji prostora da bude bolje” – ocjenio je Vajagić.
Predsjednica Skupštine mr Danijela Đurović kazala je da je ovo bila prilika da se članovi još uvijek aktuelnog političkog saziva u lokalnom parlamentu još jednom okupe, vjerujući da će mnogi od njih biti i u narednoj “postavci” lokalne samouprave, te da će bolje i kvalitetnije raditi i narednih godina. Kako je kazala, svi građani Herceg Novog streme ka većem napretku Herceg Novog, te je ubijeđena da će i budući odbornici dati veći doprinos funkcionisanju grada:
“Sigurna sam da ćemo mnogo bolje i kvalitetnije raditi, jer vjerujemo i da će nam Nova godina donijeti novo dobro i novi napredak, kao i da će nova Skupština podstaći napredak u funkcionisanju grada”.

NOVA SKUPŠTINA 12. JANUARA

U okviru zakonskog roka od 30 dana po održavanju izbora, predsjednica Skupštine Danijela Đurović zakazala je konstitutivnu sjednicu lokalnog parlamenta za 12. januar sljedeće godine. Nju zakazuje predsjednik Skupštine iz starog saziva kojom će predsjedavati najstariji odbornik novog saziva.
Po njenim informacijama, to bi mogao biti Blago Radanović iz Udruženja građana Izbor, no ta je odluka svakako na OIK, pojasnila je Đurovićka. Na prvoj sjednici novog skupštinskog saziva lokalnog parlamenta biće tri tačke dnevnog reda :
“Jedna je podnošenje izvještaja OIK o sprovedenim izborima i na taj način se u suštini verifikuju mandati novih odbornika i tada počinje novi odbornički staž. Druga tačka je izbor predsjednika Skupštine, a treća tačka je izbor Odbora za izbor i imenovanja”.
Ona očekuje da će to sve biti dogovoreno 12. januara. Ona je podsjetila i na praksu da u drugim Opštinama ovakve sjednice samo započnu, pa nastave na drugom skupštinskom zasijedanju što ne znači da će biti i u ovom slučaju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code