Početna Društvo ŠKOLA ZDRAVOG ŽIVOTA U BUDVI

ŠKOLA ZDRAVOG ŽIVOTA U BUDVI

0

Budva_3Po uzoru na američke škole zdravog života, ali na naš način, AHAD se otvara 10. decembra u Budvi. Polazanici će učiti o  prevenciji kroz četiri sfere čovjekovog života: kontrolisanja stresa, fizičkog vježbanja, načina ishrane i izbjegavanja raznih poroka današnjice, kao što su droga, cigarete, alkohol.

–  Ovaj način rada je dao rezultate u prevenciji mnogih oboljenja današnjice – rekao je za Radio Jadran bivši sportista Boro Krković i profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj mješovitoj školi „Danilo Kiš“ u Budvi.

– Određenim fizičkim i mentalnim tretmanom se postiže unutrašnja smirenost i neutralisanje mnogih oboljenja. Sistem je prilagodljiv i efikasan za sve starosne dobi. Ne mora se u potpunosti poštovati jer koliko procenata uđete u njega toliko procenata ćete osjetiti poboljšanje. Što više ulazite u sistem, imate sve više dobrih rezultata – objašnjava Boro Krković.

Cilj je dovesti osobu na prirodan način u balans, uz dodatnu radnu energiju i unutrašnju pročišćenost organizma.

– Ovaj sistem preventivno djeluje kad je riječ o oboljelima od kancera, dijabetesa, arteroskleroze, moždanog  i srčanog udara, hipertenzije, sistema za varenje – ističe Krković.

U Americi su utvrdili da od 100 ljudi koji su bili u rizičnoj grupi da dobiju kancer, arterosklerozu ili neko drugo slično oboljenje, a koji su se pridržavali ovog sistema, njih 80 do 90 % nije oboljelo od nijedne bolesti. U drugoj grupi oniih koji su nastavili sa haotičnim životom, nepravilnom ishranom, stresom i fizičkom neaktivnošću, je čak 90 % oboljelih od bolesti  kojima su bili skloni.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code