Kolektivna ostavaka Savjeta MZ Meljine, jer vlast sporo rješava teškoće

Kolektivna ostavaka Savjeta MZ Meljine, jer vlast sporo rješava teškoće

4247
10
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Opštinske vlasti u posljednje tri godine sporo rješavaju nevolje Meljina pa je Savjet Mjesne zajednice Meljine, na 44. sjednici podnio danas kolektivnu ostavku u znak protesta. Posebno ističu posljednje ekološke probleme sa funkcionisanjem gradske kanalizacije i otpadnih voda koje se izlivaju u potok Nemila.

Predsjednik Savjeta, Đorđe Tošić, podsjeća da je Savjet Mjesne zajednice Meljine od izbora na Zboru građana 2. aprila 2014.godine, pokrenuo i uspješno realizovao niz zadataka koji su proistekli iz programa rada Savjeta usvojenog na početku mandata. Uspjeli su da promijene i sliku Meljina, na zadovoljstvo mještana i turista.

Picerija i restoran

Pored ostalog, obnovili su fasadu na zgradi Doma kulture, renovirali višenamjenski sportski teren, izveli niz bravarskih, limarskih, elektro i vodo instalaterskih radova.

– Dalje, popravljali smo betonske puteve i staze na više lokacija, postavljali nove klupe, sadnice, kosili javne površine i dr. Nabavili smo nove kompjutere, uveli internet, modernizovali način rada Mjesne zajednice, izradili internet prezentaciju Meljina, oživjeli rad sportskih društava, okupili dosta mladih ljudi i na djelu pokazali brigu o njima. Održano je i dosta radnih akcija mještana, kada je to bilo potrebno, pritom vraćajući Meljinama neku sliku iz prošlih vremena, kada je bilo mnogo manje primjedbi na uređenost mjesta – saopštavaju iz Savjeta MZ Meljine.

Savjet je održao 43 sastanka, upućeno je za tri godine preko 400 dopisa na razne adrese i organizovano puno sastanaka u Opštini, sa opštinskim preduzećima, Morskim dobrom, nevladinim organizacijama i dr.

– Samo u prvih šest mjeseci mandata preko dvije stotine građana je razgovaralo sa predsjednikom. Tada i kasnije uvijek se izlazilo u susret građanima u rješavanju njihovih problema. Uspjeli smo osmisliti i realizovati kulturno-zabavno-sportsku manifestaciju “Meljinski gušti 2016” koja je trajala od 1.jula do 31.avgusta – podsjeća Tošić.

Međutim, uprkos tome što su na vrijeme krenuli u pripremu sezone, suočavaju se sa problemima, na koje, na žalost, ne mogu da utiču. To su širenje neprijatnog mirisa radi stavljanja u funkciju novog kanalizacionog sistema i izlivanja fekalija u potok Nemila i to u blizini samog ušća potoka.

– Na vrijeme smo slali dopise, usmeno informisali, apelovali i očekivali smo da će Meljinama biti posvećena mnogo veća pažnja, između ostalog i zbog novootvorenih hotela i investicija koje su u toku. Ima službenika u Opštini koji pokazuju zainteresovanost da se riješe naši problemi i pozivamo ih da svojim dodatnim zalaganjem pomognu mještanima Meljina u realizaciji gorućih pitanja. Na žalost, trenutno stanje je postalo “ludilo” u kojem treba da živimo i turiste dočekujemo. Mjere koje su preduzete mogu samo djelimično riješiti ovaj problem. Trajnog rješenja na ovaj način nema -uvjereni su u Savjetu MZ Meljine.

Za sve što građani opravdano daju primjedbe iz MZ su davno pokušali da urade. Ali, u ovom trenutku, ne znaju ni da li će biti riješena dva najveća problema, kao i da li će biti manifestacije “Meljinski gušti 2017”, radi sporog riješavanja problema sa Turističkom organizacijom Herceg-Novi.

U posljednje tri godine promjenile su se, kaže Tošić, tri opštinske vlasti i imali su dva puta lokalne izbore, kao i tri opštinska službenika na mjestu sekretara Mjesne zajednice.

– Da je sreće, vlasti bi se mijenjale, a administracija besprekorno funkcionisala. Ovako, Savjet Mjesne zajednice Meljine podnosi kolektivnu ostavku u znak protesta zbog toga što opštinske vlasti sporo rješavaju, ili uopšte ne rješavaju probleme u posljednje tri godine – poručuju iz MZ Meljine ukazujući na posljednje ekološke probleme sa funkcionisanjem kanalizacije i otpadnih voda koje se izlivaju u potok Nemila.

10 Komentari

 1. Što niste dali ostavke pre nego sad, što se niste bunili ranije kad se radio kolektor ako ste mislili dobro Meljinama i Meljinarima. Znalo se da će neprijatnih mirisa biti čim se postavlja stanica u Meljinama. Meljinski gušti nisu dobro organizovani živim u Meljinama al da nije bilo radio Jadrana ne bi se puno znalo o toj manifestaciji. Zamisao je bila dobra a realizaija loša. Kriviti novu vlast je lakše nego priznati svoje greške. Videćemo kako će nova vlast raditi pa ćemo ih onda kritikovati. A da se stvarno sekirate za Meljne sad bi više radili i trudili se da se popravi ono to se može . Pustite da Meljinari govore o vašem radu .
  4  4
 2. Bas njih brga za vas trud i ostavke, oni ce tu sada postaviti svoje ljude koji im odgovaraju i koji ih nece nicim opterecivati, a koga briga za gradjane meljna sem inspekcije koja jedva ceka da krene u obilazak.
  16  2
 3. Sto se ne buniste ranije nego sad kad je dosla nova vlast koja hoce posteno ds radi, ovdje je nesto sumnjivo a vas je ucinak onaj stand sa vocem kad se prodje tunel da turista vidi sto ga ceka.
  8  22
 4. Jos nije ni formirana vlast a ovi bjeze a predhodna im je bila dobra ovdje nesto ne stima treba malo prelistat poslovanje doslo vrijeme da se posteno radi, da li to nekome odgovara Meljinari znaju odgovor.
  4  15
 5. Svaka čast, pokazali ste da vam nisu bitne fotelje! Da oce i ovi iz Baosica što ništa bas za mjesto nisu učinili a puno obecali. Samo pune stomake po festama koje mi placamo i samoreklamiraju svoje ne znanje .
  25  1

Ostavite komentar

*

code