Početna Društvo Kolektor u Bijeloj konačno u funkciji, ali ostalo razrovano gradilište na putu,...

Kolektor u Bijeloj konačno u funkciji, ali ostalo razrovano gradilište na putu, bez rasvjete

7

Zamjena ulegnute cijevi kanalizacionog kolektora u Bijeloj, u blizini ulice Sloga, gdje su radovi počeli još prije tri mjeseca, okončana je. Međutim, gradilište još uvijek nije vraćeno u prvobitno stanje, a javna rasvjeta i dalje ne funkcioniše.

Dio šetališta gdje su se izvodili radovi djelimično je asfaltiran, mada je prema riječima mještana ulice Sloga, po putu ostalo sitnog inventara – eksera, pa i dalje izbjegavaju prolazak, da ne bi oštetili gume ili se povrijedili.

Na mjestima gdje je bila iskopina zbog zamjene cijevi ostao je razasut sitan pijesak, a parapetni zidić obližnje privatne kuće takođe nije vraćen u prvobitno stanje, već je izvođač samo uklonio dio materijala koji je ostao nakon rušenja zida usljed radova.

Mještani dalje kažu da su dobili uvjerenje da je cijev sada isparvna te da kolektor funckioniše, međutim, više od 400 m ulice i dijela šetališta nemaju javnu rasvjetu. Ponovo su kako kažu apelovali i na Mjesnu zajednicu i izvođača da se rasvjeta što prije osposobi.

U Društvu za izgradnju kanalizacione i vodovodne infrastrukture Radiju Jadran su kazali da je izvođač, turski Ćeltikćoglu, nakon jučerašnjeg sastanka, najavio asfaltiranje za danas i sjutra, kao i zamjenu oštećenih elektro instalacija, te da bi kompletna dionica sa rasvjetom mogla biti potpuno uređena i funkcionalna do petka.

Sa druge strane, bez javne rasvjete je i potez od hotela Kumbor do zapadne kapije ulaza u kompleks Portonovi već nekoliko dana. Kako su Radiju Jadran kazali nezadovoljni mještani, van funckije je rasvjeta u dužini od 500-600 m.

U Komunalno stambenom preduzeću objašnjavaju da je riječ o radovima koje izvodi CEDIS, na prespajanju rasvjete, te da KS preduzeće tu trenutno nema ingerencije. Do sada su apelovali na CEDIS da se rasvjeta što prije osposobi, ali nemaju informaciju kada će se to i desiti.

7 Komentari

  1. Društvo za izgradnju kanalizacione i vodovodne infrastrukture, na čelu sa direktoricom Đaković, OBMANJUJE građane! Kolektor nije u funkciji, prvenstveno njihovom (ne)postupanju, i za takav nemar treba neko odgovarati. Radnici vodovoda se polomiše da spriječe katastrofalne havarije, a društvo izgleda postoji samo da daje lažne izjave. Oni gotovo ne izlaze iz svojih udobnih kancelarija i “teren ih ne prepoznaje”! SRAMOTA!!!

  2. Malo je 6 mjeseci za ovakvu vrstu posla. Treba to jos ispitati, rovati, kopati, busiti, lomiti, kidati pa tek onda da se kao sanira i sl. Jedno 2 godine posla i to je onda ok.

    19

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code