KOLEKTOR U NOVOM SAMO S “MANJIM” KAŠNJENJEM

KOLEKTOR U NOVOM SAMO S “MANJIM” KAŠNJENJEM

67
0
Podijeli

radovi meljineUzimajući u obzir kišno vrijeme od janura izgradnja kanalizacionog kolektora u hercegnovskoj opštini teče zadovoljavajućom dinamikom, tvrde nadležni.
Izvršni direktor Društva sa ograničenom odgovornošću za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš, priznaje da postoje i dalje “manja” kašnjenja zbog vremenskih uslova koji povremeno zaustavljaju radove, ali se on nada da će planirani rokovi do 1. jula, biti ispoštovani, kada i prestaje izvođenje građevinskih radova u Herceg Novom. Tokom ove sedmice treba da bude poznato kada će biti potpuna trodnevna blokada saobraćaja na kružnom toku u Meljinama, tokom koje će se saobraćati oko zgrade Vatrogasnog doma. On je dodao da se ovih dana užurbano radi na šetalištu na potezu od Opšte privatne bolnice u Meljinama ka Herceg Novom na uređenju odnosno betoniranju šetališta. Narednih dana biće sve vraćeno u prvobitno stanje.
“Kad je riječ o izgradnji podmorskog ispusta, do jutros je napravljeno nekih 700 m, ostalo je još da se uradi 500 m plus difuzor koji je dug 100 m. Više od pola podmorskog ispusta je završeno, odnosno najteži dio. Do kraja mjeseca izgradnja ispusta biće gotova”.
Velaš navodi i da je dionica izgradnje kolektora u Kumboru, u dužini od 1.114 m u završnoj fazi i naredna dva do tri dana radovi bi mogli biti gotovi. U Zelenici je završeno asfaltiranje dionice duge 150 m, a radi se još i na više mjesta gdje je došlo do oštećenja. U naredna dva dana trebalo bi da se uredi i dio šetališta kod hotela Perla u Meljinama.
“Sa južne strane betoniran je ivičnjak i obavlja se priprema podloge za betoniranje kompletne dionice šetališta gdje se radi kolektor. Očekujem da će u naredna dva dana to biti završeno”.
Pored ovoga, završeni su radovi i u Dubrovačkoj ulici i ulici Orjenskog bataljona, a finalni poslovi vraćanja ulica u prvobitan položaj biće do kraja sedmice, nada se Velaš.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code