Koliko je koristan “Sistem 48”?

Koliko je koristan “Sistem 48”?

1493
6
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_opstina_hn_2015Uvođenje “Sistema 48” rezultiralo je u Herceg Novom sa 703 prijave zbog komunlanih problema Službi komunalne policije, u periodu od 1. juna do 10. avgusta, saopšteno je iz lokalne uprave.

Novljani i gosti su najviše prijava podnosili su zbog nepropisnog parkiranja, čak 225, izlivanja fekalnih voda 68. Žalili su se i na  komunalni red podnoseći 78 prijava, na glasnu muziku 73 i na privremene objekte 68.

Picerija i restoran

Službenici komunalne policije su u toku juna obavili 642 inspekcijska nadzora. Izdata su 92 prekršajna naloga u saobraćajnoj oblasti, u iznosu od 1.230 eura, kao i devet prekršajnih naloga u komunalnoj oblasti u iznosu od 4.600 eura.

U julu su izvršena 882 inspekcijska nadzora, što je rezultiralo sa 231 prekršajnim nalogom u saobraćajnoj oblasti, u iznosu od 11.550 eura, kao i  41. prekršajnim nalogom u komunalnoj oblasti, u iznosu od 10.530 eura.

Za prvih deset dana avgusta izvršeno je 349  inspekcijskih nadzora, izdato je 154 prekršajna naloga u saobraćajnoj oblasti, u iznosu od 7.780 eura, kao i 61 prekršajni nalog u komunalnoj oblasti, u iznosu od 8.760 eura. U istom periodu su građani i gosti kontaktirali Call centar Službe komunalne policije 270 puta, dok je broj prijava prošle godine, za cijeli avgust, iznosio 669. Tokom juna zabilježene su 63 prijave preko Call centra, a tokom jula 378.

Specijalno vozilo “pauk” je u julu 44 puta korišćeno za premještanje vozila, a za prvih 10 dana avgusta premješteno je 46 vozila.

6 Komentari

 1. Je li a sta je sa onim vasim kolegom koji diluje sobe na stanici? Kome da se zalimo na njega? Ili radi dopunski posao da ima za gorivo za dzipa i da moz da muva turistkinje.Jedan dan komunalni policajac a drugi dan diler.I da dodje na intervenciju kao komunalni, sta da mu kazem?
  0  0
 2. Jao jao dobro procitah ovo.Brao vi ga đeco moja,a naplatite li išta od ovoga ili se po običaju izrekne kazna da mi domaći budemo mirni i sretni sto se nešto dešava.Ne viđu da manje vonja po plažama,ako ne vonja i više.A izvori rade li rade ka’ da je april.
  0  0
 3. “Sistem 48” će biti od koristi gradu i građanima kada na čelu komunalne inspekcije bude savremena i obrazovana osoba koja je putovala i obišla evropske turističke destilacije a zaposleni niži službenici prošli osnovnu obuku lijepog ponašanja i kulturnog ophođenja. Sada je najveća podrška kiča, šunda i nekulture upravo ova služba koja vjerovatno privatno uživa u takvoj atmosferi i ne vidi koliko je to veliki problem. Na žalost oni nisu svjesni i drugih nepravilnosti i smatraju ih normalnim u opštem javašluku u koji je grad upao, da ne nabrajam ali je primjetno na svakom koraku.
  0  0

Ostavite komentar

*

code