Kome dati dva stana u novskom pravosuđu?

Kome dati dva stana u novskom pravosuđu?

7
Podijeli

Za ujutru su zakazane sjednice dva skupštisnka Odbora: za Statut i propise, kao i za izbor i imenovanja. Za oba zasjedanja pozivi članovima stigli su s potpisom predsjednika, Mirka Džuovića.

Na Odboru za propise i Statut ključna je inicijativa predsjednice Osnovnog suda, Zorice Dabetić za sazivanje vanredne Skupštine. Posljednjom raspodjelom stanova za državne  službenike i namještenike na Toploj II, predviđena su, po ranijoj skupštinskoj odluci i dva stana za pravosuđe. Međutim, nije jasno kome se dodijeljuju: Osnovnom sudu, Osnovnom državnom tužilaštvu, ili Sudu za prekršaje. Stoga  predsjednica Dabetić traži da se Skupština odredi  na koga se odnose ta dva stana namjenjena pravosuđu.

Picerija i restoran

Predsjednik Skupštine, dr Miloš Bigović, potvrdio je Radiju Jadran da su dobili takvu inicijativu Osnovnog suda Herceg Novi i da će se ona naći pred članovima Odbora za Staut i propise:

– Traži se da damo svoje autentično tumačenje, što ćemo uraditi, ali prvo kroz predlog koji će definisati Odbor za Statut i propise, a nakon toga i kroz Skupštinu opštine, kazao je Bigović.

Sastanak ovog Odbora zakazan je za sjutra u 10 časova. Saznajemo i da bi prije toga trebalo da se sastane Odbor za izbor i imenovanja  kako bi razmatrali Predlog rješenja o određivanju zarada  predsjedniku Opštine, Stevanu Katiću i predsjedniku Skupštine, Milošu Bigoviću. Utvrđuju se novi koeficijenti dvojici lokalnih funkcionera, koji će sada biti izjednačeni po platama. Uvećani koeficijenti za obračun plata usklađeni su sa  Odlukom Vlade za tekuću godinu, odnosno  Odlukom o zaradama lokanih funkcionera. Obojica će imati koeficijent  17,29. Katiću je do sada bio 16, a Bigoviću 14.

Na naše opažanje da do sada nije bila praksa da zasjedaju Odbori prije nego se zakaže Skupština, Bigović je obrazložio da su Odbori radna tijela Skupštine, te da mogu da se sastanu  kad je to neophodno, bez obzira na to što sjednica Skupštine nije zakazana.

7 Komentari

 1. Gospodo draga najveca sramota dodjele ovih stanova je ta sto je stan dobila familija ciji clanovi imaju stanove uknjizene na njihova imena ,kakav propust da niko ne obrati paznju na tu cinjenicu i da je neko kome je stvarno trebalo ostao bez stana da bi se pojedini jos vise sirili zalosno je sta su gospoda iz skolskog centra I.G.K.dozvolila sramota stidite se od direktora pa na dalje dozvolili ste ovu sramotu ljudi cekaju godinama uplacuju za to odvajaju od svoje plate a vi dodjelite stan nekome ko ih vec ima 3 i to uknjizeni na njihova imena uzas sramota

 2. Pravno:Opstina Herceg Novi nije titular, niti nosilac prava raspolaganja predmetnih stanova.
  Ne znam, po kom osnovu Opstina moze odlucivatu o bilo kakvom raspolaganju sa istom nepokretnosti.

  10
  3
 3. Posljednji stanovi za koje su kljucevi podjeljeni uz prisustvo ministra ..nisu “dodjeljeni ” niti “dobijeni” oni su kupljeni kreditima koji su vrlo malo povoljniji nego da kao pojedinac odete u banku. Kvadrat stana je kostao 700€ a sa kamatama to iznosi nesto vise od 1200€ po metru kvadratnom. Stanovi su jako loseg rasporeda prostorija pa zato i nisu mogli biti prodani na trzistu.
  Ovo je jedina i potpuna istina.

  25
  5
  • čak i više od toga..ovdje je CKB banka prošla naj bolje… krediti nisu uopšte povoljni za klijente… to što se ministarstvo stavlja ispred svih da je ono maltene poklonilo stanove.. u prilogu poviše sve je tačno..

   13
   4

Ostavite komentar

*

code