KOMEMORACIJA: OPROŠTAJ OD PROFESORICE NADE VASILJEVIĆ

KOMEMORACIJA: OPROŠTAJ OD PROFESORICE NADE VASILJEVIĆ

183
0
Podijeli

Povodom smrti Novljanke Nade Vasiljević, profesorice srpskohrvatskog i ruskog jezika, Opštinski odbor Nove srpske demokartrije u Herceg Novom organizovao je komemorativnu sjednicu.

Nada Vasiljević je rođena u Negotinu 1941. godine. Završila je Filološki fakultet u Beogradu, odsjek za svjetsku književnost.
Radni vijek je započela kao profesorica srpskohrvatskog jezika i ruskog jezika u Osnovnoj Školi „Ilija Kišić” u Zelenici 1965 godine. Poslije toga je radila kao profesorica srpskog jezika i književnosti u Srednjoj Školi „Ivan Goran Kovačić” na Savini.
Uloga majke, supruge i profesorice Nadi Vasiljević nisu predstavljale teret već inspiraciju da se angažuje u drugim sferama života, istakao je potpredsjednik opštine i predsjednik OO NOVE, Jovan Subotić.
– Ona je vrlo rano postala učesnik u društveno političkom životu ovog grada. Bila je član Narodne Stranke, a dugo godina je bila i predsjednca Opštinskog Odbora Srpske narodne stranke. Bila je i potpredsjednica opštine, kao i odbornica u Skupštini Herceg Novi.
Kada je Herceg Novi na izborima u istorijskoj 2000-toj godini postao slobodan grad i temelj demokratije u Crnoj Gori, Nada je bila jedna od centralnih ličnosti – kazao je Subotić.
On je podsjetio da je Nada Vasiljević bila jedna od osnivača obnovljenog Kola srpskih sestara kao i predsjednica ove organizcije od 1998. do 2004. godine, a kasnije i njen počasni predsjednik. Ona je tokom svog rada u kolu sakupljala velike količine humanitarne pomoći za stanovništvo na Kosovu i Metohiji.
Mnoge generacije njenih bivših učenika je pamte kao jednu od najzanimljivijih profesora, te kao uzor mnogim mladim naraštajima.
O njoj samo najljepše mogu govoriti kumovi, prijatelji, komšije koji su u njoj, suprugu Branku i djeci Zoranu, Jeleni i Biljani uvijek imali pouzdane prijatelje i drage sagovornike, istako je Subotić.
Nada Vasiljević biće sahranjena danas kod crkve Svetog Spasa na Toploj, u 16 časova.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code