Početna Društvo Komemorativna sjednica: Tivat će pamtiti Zorana Radovića

Komemorativna sjednica: Tivat će pamtiti Zorana Radovića

2

Povodom smrti bivšeg predsjednika Opštine Tivat, Zorana Radovića, u multimedijalnoj sali Opštine Tivat održana je komemorativna sjednica.

Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine opštine, Ivan Novosel, a nakon minuta ćutanja komemorativni govor održao je predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac.

„Nije više sa nama naš Zoran Radović, uvaženi kolega, saradnik, prijatelj, čovjek koga će Tivat pamtiti. Opština Tivat i ja lično, svi zaposleni, sa tugom se danas opraštamo od njega“, rekao je predsjednik Kusovac.

Zoran Radović je rođen u Kotoru, 24. 4. 1954. godine od oca Mirka i majke Nevenke, rođene Marković. Završio je fakultet Narodne odbrane u Beogradu. Bio je istaknuti društveni radnik koji je težio stalnom ličnom i profesionalnom usavršavanju, sa druge strane istovremeno pažljiv suprug Ljiljani i posvećen otac kćerkama Sunčici i Maji. 

Zoran je radio kao sekretar Sekretarijata i član Izvršnog odbora, predsjednik SSRN, predsjednik i potpredsjednik tivatske opštine, direktor nekadašnje savezne javne ustanove „Jugoregistar“.

Magistrirao je političke nauke, bio je dugogodišnji potpredsjednik Svjetske vazduhoplovne federacije, predsjednik Vazduhoplovnog saveza Srbije i Crne Gore, i predsjednik Vazduhoplovnog saveza Crne Gore, dobitnik Zlatne plakete koju mu je dodijelila tadašnja Vojska Srbije i Crne Gore. Više godina je bio angažovan u Savjetu Evrope u Strazburu.

Zoran je u tri navrata bio predsjednik Opštine Tivat, i to, od 1991 – 1992; od 1994 – 1996. i 2002. U lokalnoj upravi ostavio je dubok profesionalni trag, pečat odgovornog i posvećenog predsjednika, što je još važnije, ostaje upamćen kao dobar čovjek i prijatelj.

„Bio je pilot, istaknuti i aktivni član Aero kluba Boka. Kao čovjek koji je volio nebo, posjedovao je onu širinu i strpljenje svojstvenu ljudima koji se ne plaše nebeskih visina, ljudima čije razumijevanje je bezgranično, kakve su i same nebeske visine. 

Rano je njegova duša pohrlila ka tim visinama, u kojima će sigurno naći zasluženo mjesto.

Počivaj u miru, Zorane, i neka te anđeli čuvaju“, poručio je Kusovac.

 Sahrana Zorana Radovića biće obavljena u 17 časova na Gradskom groblju Brdišta.

2 Komentari

  1. Godinama sam se pitao da li je (bivši) predsjednik Opštine Tivat, Zoran Radović, čovjek sa kojim sam se kao dijete početkom šezdesetih godina družio prilikom mog ljetovanja u tom gradu.
    Novljani, za koje sam smatrao da su dobro obavješteni, su mi govorili da to ne može biti ista osoba već da se igom slučaja poklapaju često ime i često prezime.
    Po objavljenoj slici ga ni slučajno ne bih bio identifikovao. Ali, kada sam pročitao: ” Zoran Radović je rođen u Kotoru … od oca Mirka i majke Nevenke…” bilo mi je jasno da je to on… Nažalost…
    Sjećam ga se kao izuzetno inteligentnog dečka koji je iako dvije godine mlađi od mene imao kudikamo više znanja iz tehnike od mene. Ljeti sam stanovao kod Zoranovog strica Milenka koji je bio oženjen Novljankom Stojankom. U starijoj kući sa tri stana su živjeli samo članovi porodice Radović.
    Od sredine šezdesetih godina više nisam išao na ljetovanje u Tivat i veoma mi je žao što sam tada prekinuo vezu sa tim divnim čovjekom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code