Početna Ekonomija Kompleks Lazure Marina&Hotel dobio dozvolu za marinu

Kompleks Lazure Marina&Hotel dobio dozvolu za marinu

6

Kompanija “Imperio Holding Ltd“, investitor preko 70 miliona eura vrijednog kompleksa Lazure Marina & Hotel, ulazi u Novu godinu sa dobrim vijestima. Od resornog Ministarstva dobili su dugoočekivanu građevinsku dozvolu za izgradnju marine.

lazure 20Dozvola je izdata prošle nedjelje,tačnije 23. decembra. Pripremni radovi su  počeli  odmah narednog dana, kažu za Radio Jadran u ovoj kompaniji:

–      Veoma nam je drago što smo konačno dobili tu dozvolu, jer marina igra veoma važnu ulogu za projekat i za lokalnu zajednicu. Ona će privući veliki broj turista i nautičara u Meljine i Herceg Novi” – navodi investitor projekta.

Glavni građevinski radovi će početi od 1. februara i trajaće 11 mjeseci sa pauzom za ljetnju sezonu. Marina će biti kapaciteta 220 vezova i njome počinje druga faza izgradnje kompleksa.

Uskoro bi trebalo da bude izdata i građevinska dozvola za izgradnju Apart Hotel sa 110 soba i aprtmana, Spa centra sa bazenom.

U istorijskoj zgradi Lazareta, gdje će biti Lazure hotel, u toku su instalacioni, elektro i vodovodni radovi, kao i montaža staklenog krova koji će pokriti unutrašnji dio dvorišta Lazareta. Rekonstrukcija je obavljena po strogim konzervatorskim uslovima.

„Imperio Holding Ltd“ započeo je pripremu i gradnju kompleksa u Meljinama 2014. godine. Završena je izgradnja obalnog zida, kamenog šetališta koje povezuje Meljine sa Šetalištem Pet Danica, izgrađen jaht klub.

6 Komentari

  1. Slažem se da ima mjesta velikoj zabrinutosti!
    Ipak, postoje propisi koji regulišu ova pitanja. Ima ih razvijeni svijet. Ne treba ništa izmišljati.One koji ih ne poštuju morali bi biti “debelo” sankcionisani i to se vrlo brzo sazna kod korisnika ovih usluga. Ali, za to, kao minimum, treba imati pravnu državu, prave domaćine i kompetentne ljude u lokalnoj vlasti i, uz sve, građansku hrabrost i senzibilisanost o potrebi aktivnog učešća j zaštiti životne sredine! A šta od nabrojanog imamo?

  2. Kad se zavrsi Porto Novi u bokokotorskom zalivu ce biti cca 1000 vezova za jahte i camce. Poznato je da mnogi brodovi ispustaju kaljuzne i fekalne vode u more a nekima se to desava i u vidu eksidenta. To vam dodje zagadjennje mora kao kad su bila dva brodogradilista. Nemoguce je izvrsiti kontrolu kod tolikog mnostva brodova i camaca i kad tome dodamo i kruzere koji posjecuju grad Kotor i brodove koji tankuju gorivo u Portu Montenegro onda se dobija kompletna slika nase nauticke stvarnosti. Da li o ovome iko razmislja na ovakav nacin?

    2
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code