Početna Ekonomija Kompleks Meljine još u stečaju: Odgođeno ročište

Kompleks Meljine još u stečaju: Odgođeno ročište

1

Za 3. decembar je odgođeno ročište u Privrednom sudu povodom uvođenja stečaja u kompleks Meljine. Punomoćnik vlasnika kompleksa u Meljinama, pojasnio je da je deponovano 536 hiljada eura, kako bi se izmirili povjerioci.

Sud je odložio ročište, kako bi se predlagač upoznao sa ispravama, a naredno je zakazano za 3. decembar.

Ostaju na snazi ovlašćenja stečajnog upravnika, koja se odnose na mjeru obezbjeđenja radi sprječavanja promjene imovinskog položaja i uništavanja dokumentacije.
To znači da je i dalje na snazi stečaj u Kompleksu Meljine, koga iz Atlas grupe ne priznaju i kojima nije vraćen Kompleks na upravljanje.

Podsjetimo da je Vijeće Apelacionog suda ukinulo stečaj u kompaniji Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, te vratilo predmet na ponovno odlučivanje Privrednom sudu, koji je oduzeo upravljačka prava vlasniku zbog opasnosti od otuđenja imovine i uništavanja dokumentacije.

Odluka Apelacionog suda donijeta je 2. oktobra i njome je prvostepenoj sudskoj instanci naloženo da propisno dostavi sve akte predstavnicima Meljine kompleksa, ponovo zakaže ročište za raspravljanje o postojanju razloga za otvaranje stečaja i odluči o predlogu za njegovo uvođenje.

Postupajući po odluci Apelacionog, predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić zakazao je za danas ročište na kome je trebalo da bude odlučeno o ponovnom uvođenju stečaja. Za očekivati je da to bude urađeno na odloženom ročištu za 3. decembar, a vlasniku su ponovo oduzeta upravljačka prava u Meljine kompleksu i ovlašćenja organa firme prenijeta na privremenog stečajnog upravnika Sašu Zejaka. Time je spriječena eventualna prodaja ili prebacanje imovine Meljine kompleksa na neku drugu Kneževićevu kompaniju.

Uprkos pokušajima Radio Jadran nije uspio da dobije izjavu stečajnog upravnika Saše Zejaka i izvršne direktorice Opšte bolnice Meljine, dr Olivere Elez, koja nije povukla svoj zahtjev za uvođenje stečaja u Kompleks Meljine.

1 komentar

  1. E sad, kompleks Meljine jos u stecaju, vlanik to ne priznaje, cija rijec je mjerodavna, a smijem li ja slucajno, ako me kazne za nesto sto sam ucini , reci – ha, ja to ne priznam i nikome nista.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code