Kompletirana lista izvođača za SeaRock festival u Kotoru

Kompletirana lista izvođača za SeaRock festival u Kotoru

0
Podijeli

Pored već najavljenih kantautora Marka Olsona i rock umjetnika Alehandra Eskovedea, na julskom SeaRock festivalu u Kotoru nastupiće i bend My Buddy Moose i Strahinja Bellerophontes.

Organizator NVO “SeaRock” navodi da je četveročlani sastav My Buddy Moose bend iz Rijeke, koji je okupljen u septembru 2004. godine. Muzika koju stvaraju oslanja se na široku lepezu stilova, od rock’n’rolla i punka do soula i countryja.

Picerija i restoran

–      Istorijat festivala SeaRock i benda My Buddy Moose je neraskidivo povezan. Upravo su riječki rockeri svoj prvi koncert održali u Kotoru 2010. godine, što je organizatore inspirisalo da pokrenu festival sličnog karaktera, nazvan SeaRock (morska stijena, po kotorski grota, a možda naziv ima neke veze i sa rock’n’rollom na moru).

Tako su već 2011. na prvom zvaničnom izdanju festivala, nastupili ponovo My Buudy Moose, zajedno sa cnogorskim bendom Autumn For Free i saborcima iz Siska, The Bambi Molesters. Ove godine će ponovo nastupiti na festivalu i promovisati četvrti album “IV” .

Strahinja Bellerophontes Kovačević rođen je 1990. godine na Cetinju. Muzičku karijeru započinje 11 godina kasnije, kada upisuje osnovnu muzičku školu u Kotoru, odsijek truba. Klavirom počinje da se bavi u srednjoj školi. Trenutno privodi kraju studije trube na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Dobitnik je mnogih nagrada na domaćim i međunarodnim muzičkim takmičenjima.

Paralelno sa studijama, nastavio je da usavršava klavir i synth kroz saradnju sa bendovima i pisanje autorskih kompozicija. Njegov muzički izraz je fuzija impresionizma, romantizma ali i ostvarenja modernog doba, zbog čega njegova muzika ima posebnu emociju.

Njegova najznačajnija ostvarenja su: autorski klavirski opus “Maraz”, album “Mit o Blužđu” (u saradnji sa crnogorskim jazz gitaristom Filipom Gavranovićem), album “Open Silence” (sa crnogorskim progressive rock bendom Solid Ground ciji je i član).  U planu je snimanje novog materijala benda Solid Ground, kao i rad na EP izdanju podgoričkog benda “The Lazarus Sign”. Bellerophontes je sa bendom Solid Ground nastupio na SeaRock festivalu 2014. godine, dok će ove godine predstaviti samostalni projekat.

SeaRock festival održaće se 21. i 22. jula na ljetnjoj pozornici u Kotoru. Ulaz će, kao i svih prethodnih 6 godina, biti besplatan.

Pokrovitelji SeaRock festival su Turistička Organizacija Opštine Kotor i Opština Kotor. Suorganizator je Kulturni Centar “Nikola Đurković” Kotor.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code