Početna Društvo Komplikacije: Parcela za školu u Igalu u vlasništvu “Pantomarketa” u stečaju

Komplikacije: Parcela za školu u Igalu u vlasništvu “Pantomarketa” u stečaju

6

magistrala igalo sportski centar rjNeformalna grupa građana, pokretača inicijative za izgradnju osnovne škole u Igalu zatečena je informacijom da na mjestu gdje je predviđena gradnja škole u Igalu pripada fitmi “Pantomarket” u stečaju, odnosno nalazi se u stečajnoj masi, pod teretom i hipotekom.

Oni su, kako saopštavaju, sa puno optimizma najavljivali ove sedmice press u ime 2326 sugrađana, koji su u roku od samo 10 dana svojim potpisom, dali podršku Inicijativi za izgradnju osnovne skole u Igalu. Mislili su da će za to biti povod naredna faza realizacije ovog projekta, izrada tehničke dokumentacije. Medjutim, prije 3 dana saznaju:

“Katastarska parcela br. 200 KO Topla, površine 42.630 kvadrata, na kojoj je Opština planom predvidjela, a nedavno tražila i dobila UT uslove za  izgradnju škole, u vlasnistvu je “Pantomarket” DOO Herceg-Novi, firme u stečaju. Dio je stečajne mase, pod teretom, između ostalog i hipoteke OTP banke. Status koji čini apsolutno nerealnim očekivanje da bi na neki način Opština mogla postati vlasnik-korisnik ovog zemljista” – navode iz ove grupe građana.

Prilično je nevjerovatno da se vlasnički status parcele, na kojoj je Planom ucrtan objekat od opšteg interesa – 30 godina obećavana osnovna skola, saznaje tek nakon dobijanja UT uslova, kažu pokretači inicijatice.

“Na žalost, izgubljena su još 2 mjeseca od zvaničnog pokretanja inicijative, tokom kojih smo bili sigurni da uspješno savladavamo prvu fazu. Rezultat je da smo danas  dalji od cilja – ostali smo bez lokacije!”

Ipak, oni dodaju i da su dobili čvrsto obećanje iz Opštine da su već preduzeli aktivnosti na iznalaženju nove lokacije, koja će iziskivati i izmjenu konkretnog urbanističkog plana, ponovo podnošenje zahtjeva za izdavanje UT uslova, ulazeći u dugotrajni proces…

Iz neformalne grupe građana se nadaju da će javnosti uskoro biti prezentovani novi detalji, kojim će Opština Herceg-Novi pronaći trajno rješenje i pokrenuti realizaciju 30-godišnjeg obećanja lokalne uprave građanima Igala.

6 Komentari

  1. Kakvo je ovo mazanje oci….izdali UT uslove i nisu znali cije je zemljiste….ma zamislite…. Hahhahahahhaah
    Nema skole, nema vrtica na Savini, postojeci kapaciteti prepuni ali nema veze, hocemo mi natalitet…..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code