KOMŠIJSKI SPOR U ZELENICI – MARIĆI NA UDARU FEKALNIH VODA I KOMUNALNE...

KOMŠIJSKI SPOR U ZELENICI – MARIĆI NA UDARU FEKALNIH VODA I KOMUNALNE POLICIJE

161
0
Podijeli

Da riješeni imovinsko pravni odnosi uz svu neophodnu papirologiju, za plac ili nekretninu, kao i dozvole za (nado) gradnju ili rekonstrukciju na sopstvenom imanju često nisu “dovoljni”, ili su pak “kost u grlu” komšijama kojima to nije po volji, ovih dana dokazuje nam i sugrađanin iz Zelenike, Dejan Marić.

Uz sve to, “učešće” i “radijus” nadležnosti Komunalne policije Novljanima je, čini se, sve nejasniji, a tu je, po svjedočenju građana, nerijetko i bahato ponašanje pojedinih članova ove službe.
Kako nam priča Marić, pomorac iz Zelenike, već dvije godine ima problem sa izgradnjom cokle na svom imanju, kojom je njegov otac želio da spriječi izlijevanje kanalizacije na njihovom imanju. Za izgradnju cokle, Marić tvrdi da je njegov otac dobio neophodne dozvole od bivše načelnice Komunalne policije u Herceg Novom, Nataše Tatalović. Međutim, komšija, Dragoljub Pestorić, slomio je svoju coklu kako bi fekalije iz septičke jame išle u dvorište Marića. On navodi da je njegov otac nakon toga postavio pleh kako bi zaštitio imanje, ali su ga Petsorići tokom noći dizali. Zatim su Marići krenuli da ponovo izlijevaju još jednu coklu uz imanje Pestorića, ali su ga Pestorići prijavili Komunalnoj policiji.
“Kada je došla Komunalna policija, tada na čelu sa Natašom Tatalović, naredili su Pestoriću da zatvori rupu koju je probio, a mom ocu da nastavi sa zidanjem cokle. Poslije dvije godine, kada se promijenio načelnik Komunalne policije, došli su ponovo i srušili coklu na četiri mjesta tako da kroz ta oštećenja sada voda otiče direktno na moj plac. To tako sada stoji i to je haos.”
Prema riječima Marića, komšija Pestorić se sada buni što su Marićevi roditelji na svojoj zemlji nasuli zemlju kojom bi spriječili “navodnjavanje” placa, i želi tu zemlju da ukloni.
“On je dobio i papire za rekonstrukciju stare kuće, ko mu je dao te papire ja nemam pojma. Podigao je kuću na dva sprata. Srušio je staru i napravio dvospratnicu i sad moramo da primamo i tu “vodu”. Kuća mu je od našega placa udaljena 1,20 m, a trebalo bi najmanje 2,50 metra. To da ko dođe na lice mjesta – krstio bi se nogom. Mislim da smo jedina familija u novskoj opštini koja doživljava nešto ovakvo” – priča Marić.
On dalje objašnjava da mu je cokla srušena tako što su na njihovo imanje ušli sa nekog drugog komšijskog imanja, jer niko od Marića u tom momentu nije bio kući. Komunalna policija uz prisustvo pripadnika Uprave policije prije desetak dana dolazila je na njihovo imanje, ali su ih Marićevi roditelji vratili. Pripadnici Uprave policije, odnosno hercegnovskog Centra bezbjednosti nijesu željeli da “sudjeluju” bez sudskog naloga, konstatujući da je “strašno to što se tu dešava”. Međutim, iz Komunalne policije najavili su ponovo dolazak za sjutra ujutro za 9 h.
Naš sagovornik ističe da svoje mjesto u svemu ovome ima i politika i rođačke veze u Opštini:
“Mom ocu Komunalna policija dolazi skoro svako pet dana i ne možemo se više odbranit od nje, tako da smo uzeli advokata, jer druge nema. A neki su mi ljudi rekli i da Pestorići to “upiru” sa političke strane, preko nekoga rođaka, i to je strašno.”
Marić je podsjetio i da je kod advokata u toku procedura oko “parcelizacije” njihovog placa, tačnije papirološko objedinjavanje 6 ili 7 placeva u jedan, čiji su Marići vlasnici.
Komentar smo zatražili svakako i od načelnika Komunalne policije, Zorana Bijelića. Na žaost, on nije odgovarao danas ni na jedan od brojnih poziva iz naše redakcije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code