Komunalna nekultura u naselju Drenovik

Komunalna nekultura u naselju Drenovik

3893
7
Podijeli

Kontejneri gradske “Čistoće” u naselju Drenovik osvanuli su prevrnuti i puni otpada. Našoj redakciji fotografije su stigle oko 14 časova, a čitateljka koja ih je poslala navodi da su stanovnicima ovog igalskog prigradskog naselja u predizbornoj kampanji obećavani novi put, rasvjeta, komunalni red, a iza svega toga ostao je komunalni nered.

Rukovodilac službe Komunalne policije u Herceg Novom, Ranko Konjević kazao je Radiju Jadran da ekipa Komunalne policije u takvim situacijama reaguje, uglavnom, na prijavu građana, koje u ovom slučaju nije bilo, ali da će na lokaciju poslati patrolu.

Picerija i restoran

Građani koji žive u ovom dijelu u više navrata su se žalili da se kontejneri ne prazne redovno, kao i na njihov mali broj, zbog čega se vrlo brzo i pune. To su iz “Čistoće” demantovali uz tvrdnje da se kontejneri u zaleđu, odnosno u prigradskim područjima prazne u istim terminima kao i u gradskim sredinama.

U svakom slučaju, čini se da u Novom nedostaje komunalne kulture, kao i da su vandalizam i destrukcija problemi koji ne jenjavaju lako. Jer, paljenje otpada unutar kontejnera, uništavanje javnih površina ružnim grafitima, razbijanje uličnih biblioteka, do gađana i ubijanja pataka u gradskoj luci, dio su ružne strane stanovnika ovog grada.

7 Komentari

 1. znaci ovako:prvo se nesto desi,pa to gradjani treba da jave komunalcima pa oni treba da dodju sa sve sirenama i po 4 u auto i da konstatuju da treba da se zove druga opstinska sluzba koja ce da posalje nekoga da ispravi u ovom slucaju kontejnere,ja vjerujem da bi ove kontejnere vratilla prva smecara koja bi naisla da ih isprazni ali ZASTO JEDNOSTAVNO KAD MOZE KOMPLIKOVANO?u opstinskom budzetu koliki god da je 75 % ide na plate neradnika,naravno cast izuzecima.

  8
  1
 2. U Njivicama je stanje isto.Od mjesta koje je u turizmu bilo br 1 u Novom , kada je Novi bio br2 u Jugoslaviji spadosmo na selo slično nekadasnjem Koniku

  8
  1
 3. Grad leži na nekulturi. Od muzike u sezon i razglasnih barki i automobil do ovakvih slučajeva u cijelom gradu. Šta je sa saobraćajnom nekulturom kao prvo komunalne inspekcije? A od Doma zdravlja pa preko cijele Tople 2 i Crvenog krsta kao da smo u Indiji, nepropisno parkirana vozila na trotoaru i kolovozu, vozači voze lijevom i desnom stranom, pješaci kao da su na šetalištu…

  19
 4. Čija je obaveza i “kultura” za kontejnere u Bijeloj kod Zotto Capellin-a, te su vazda pretrpani, i pola ulice na deponiju sliči ? Postavljena su 4 mala kontejnera, i jedan veći, a pola Bijele tu baca smeće. I vazda smeće na sve strane.

  10
  3
 5. Prolazio sam kroz Drenovik ,ono je strašno šta su ljudi napravili,od kuća ,koje je posadio ko je kako volio,nijedna završena, kanalizacija na sve strane, kao Afrika,strašno,kao da nismo u HNovom. Eto Demokratama domaći zadatak,ne trabamo velike teme o Milu,Momu itd.

  31
  3

Ostavite komentar

*

code