Komunalna policija kaznila trojicu „dilera smještaja“

Komunalna policija kaznila trojicu „dilera smještaja“

33
Podijeli

Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora Opštine Herceg Novi sprovodi akciju  intenzivne kontrole lica koja nude usluge smješta, te sankcionisanjem onih koja za to nisu registrovana – navodi se u saopštenju.

– Samo u protekla 24 sata sankcionisana su tri lica koja se bave ovim nelegalnim aktivnostima, takozvani „dileri smještaja“. Intenzivna kontrola biće nastavljena tokom narednih mjeseci, kako bi se stalo na kraj ovom obliku sive ekonomije, navodi načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Marija Andrić.

Picerija i restoran

Predviđene kazne za one koji prekrše Zakon su novčane i iznose od 200 do 2.000 eura.

Nadležnost za kontrolu i kažnjavanje lica koja nude usluge smještaja mimo zakonskih uslova povjerena je lokalnim službama komunalne policije i inspekcijskog nadzora novim Zakonom o turizmu i ugostiteljstvu, koji je usvojen u februaru 2018. godine.

Zakon definiše da „izdavalac ili drugo lice ne smiju neposredno ili preko drugih lica koji nijesu registrovani za posredovanje u prodaji usluga smještaja nuditi i prodavati usluge smještaja, niti vrbovati putnike ili turiste izvan objekta u kojem se te usluge pružaju, osim na prostoru, pod uslovima i na način utvrđen propisom nadležnog organa jedinice lokalne samouprave“. Pod vrbovanjem podrazumijeva se „sačekivanje, presrijetanje, uzimanje i nošenje kofera, prtljaga i drugih stvari bez saglasnosti putnika i/​ili turiste, nuđenje usluga smještaja putem reklamnih tabli, panoa, informativnog materijala, nametanje svojih ili tuđih usluga smještaja, ponuda cijene i uslova i druge radnje koje narušavaju ugled turističkog mjesta“.

33 Komentari

 1. Ne vidim razlog da bilo ko bilao šta plaća . Svi treba da švercaju, snalaze se kako znaju i da ništa ne plaćaju. Svi imaju djecu, ne samo političari

  1
  1
 2. A sta sa granicnom policijom i oni dilerisu,svake godine u sve vecem broju.
  Zaustave auto i upute na adresu.
  100% tacna informacija,gosti to pricaju.

  5
  1
 3. Najbolje da ce grad od skoro 40.000 ljudi moci 20-ak zaposlenih tamo da postroji u vrstu?? Suludo je slati slike kad mozes slikati svakakvu budalastinu. Ko pravi te probleme nego narod, a ovi iz komunalne nisu krivi sto je narod takav kakav je pa pravi iste. Pogledaj samo sta ima pored kontejnera, kuca da se opremi…ma daj. Da svako gleda sebe i svoj dom bilo bi nam mnogo lakse a ne veliki dusebriznici pa prijavi komsiju iako gradi i sprat, da je srece da mu se pomogne a ne da ga saplice neko.

  16
 4. pogledajte igalo kod petlje , samo sto se ne bacaju ljudima ispod kola, godinama je tako.
  a ako kakav kukavac preskoci ove saceka ga policajac kod parka koji godinama dilerise.
  Kako mislite kazniti policajca ?????

  28
 5. A zasyo komunalna ne dodje na skver da mali zavede reda medju dilerima koji prodaju karte za brodove. To je najruznije nesto sto se dogadja u gradu. Mene kao covjeka odavde ne puste da prodjem nude mi izlet na Zanjic,
  Ko boga Vas molim micite ove sa skvera smjestite ih u brodove kao u Budvi. Ovo je ruznije nego dileri soba barem 10 puta. Ne budite coravi na anomalije nego resavajte.

  23
  1
 6. Odje u Bijelu nema ni dilera ni turista,Čedo Popovic svima rijesio problem,uzeo cojek plaze i more,ako ko oce odje da dilerise neka dodje ali da goste usmjerava bilo dje pud Novoga pošto su i Kamenari pod okupacijom..ende

  16
  1
 7. Jasno je da svi hoce da zarade, i da svi hoce da zarade za djecu, a i ko nema djecu takodje treba da zivi. Medjutim zasto da registrovani vlasnici placaju porez,vode knjige,a da su onemoguceni da dobiju goste jer DILERI ,dakle oni koju NELEGALNO obavljaju djelatnost stoje na ulici,pa cak i ispred kuca i vrbuju goste?? Po kom to osnovu diler trebs da zaradi 10000 eura bez centa placenog poreza? Dakle zaista ne moze. Navedite ime i prezime dilera koje ste sankcionisali .Druga stvar jako mi je nejasna odredba da jednako tretirate i dilere i vlasnike smjestaja.

  30
  1
 8. Godinama izdajemo smjestaj ,genracijski jos od davne 70 i nekegodine…Saradjivali smo sa Turist biroom i nekim registrovanim agencijama.Po knjigama prometa,gostiju,nije tesko zakljuciti da sezona(bar meni) pocinje tek od desetog jula…Ove godine,taman kad je izasao novi Zakon o turizmu ,produzavam radnu dozvolu…Skupljanje potrebne papirologije traje makar 15 dana,obilazenje opstinskih soba.i.saltera…Dok sam sve prikupila izgubila sam i energiju izivce,.a za sve to vrijeme ispred moje kuce „operisu”pet ili sest tzv dilera soba…Dakle niti ko moze da mi pridje kapiji od istih a kamoli da upita za sobu..E ovako dragi moji sugradjani,da li mislite.da je posteno da neko 20 dana prikuplja papire za radnu dozvolu,placa porez uredno i da mu pritom tzv dileri soba blokiraju ulaz u kucu…ne nije,pa zasto ih onda zaliti?Ne placaju nikakav porez,presrecu i vuku ljude i kofere, bucni su i pritom nas registrovane izdavaoce smjestaja direktno ostecuju?Mislim da se to ne isplati ni drzavi ni nama,drzava nece imati od cega da nas oporezuje ako.gostiju nemamo,a o tome kakva je slika grada sa ovakvim nacinom poslovanja necu ni pocinjati temu…Dakle Stop dilerima soba ,i veliki „lajk” za ove novine u.Zakonu o turizmu!

  42
 9. Slazem se da to divljastvo i sivu ekon. Treba suzbiti.Neka eeregistruju svoj rad i placaju pozez kao i svi koji rade sezonski. Jedan diler za sezonu zaradi vise od izdavaoca koji ima 3 apartmana. Svaki diler koji ordinira po Igalu i kod Novljanke zaradi 10 do 12000 eu. OVO JE pouzdan podatak.

  26
  2
 10. A sto ne kaznite kolegu barem je on vidljiv sa satelita… Kakva ste vi smehoteka od komunalne… Sa fakultetima iz igala dje bi i Misel diplomirao.

  23
  8
  • Bitno je da se riješavaju problemi u gradu a ne da se prozivaju fakulteti koji su potrebni gradu i budućim studentima koji najzad mogu da studiraju u svom gradu!

   13
   8
 11. Podignite kazne na 5.000€ za svakog ko izjutra skače pred vozila i bukira goste na nedozvoljen način. Imate gomilu takvih niz petlju, sve do bivšeg Agruma, zatim od Eko benzinske pumpe pa do Titove Vile, kao i nekoliko dilera soba na potezu od bivšeg Agruma do Novljanke. Siguran sam kad nekolicina stvarno i budu morali da plate kazne po 5.000€ da će ostali shvatiti da se ne isplati ratovati sa državom.

  30
  2
 12. Selektivni ste za dilere i za sve za sto vam se gradjani ovoga grada obrate. Ima jedan kom.policajac na jednoga dilera. Po prijavi da je na parkingu jedne stambene zgrade stavljen lanac a stanari parkiraju auta na parkingu druge vi ste “radeci savjesno “dojavili da se skine lanac ujutro da ga vase kolege ne nadju a popodne je lanac ponovo stavljen.molio bih redakciju RJ da osmisli rubliku gdje bi svi mogli da saljemo fotografije o nepravilnostima. Da se vidi kako radi kom.policija i koga mi to placamo.

  42
  3
 13. Dileri sa sve strane, Ilijn park u Igalo +4, preko puta na autobuskoj imaju svih stolice +10. A sada smo u 21vek pa cak na skutere idu okolo….

  32
 14. pa vi niste normalni kako da dobijem gosta ako ga ne pitam,kaznite onda i booking i oni vrbuju i nude van objekta da mi nece agencija slucajno koga dovesti.

  24
  12
 15. Sad ce gosti sami ici da traze od kuce do kuce ,od ujutro do uvece da lupaju i uznemiravaju nas sto imamo kuce u centru i ne izdavamo.Nemamo svi kuce na kraj grada kao i ti predsjednice.Molim komunalnu policiju da mi obezbjedi policajca danonocno ispred kuce kako me ne bi uznemiravali gosti.Ko ce ovo da rijesi i kako?

  15
  13
 16. A dileri kod lamela u Igalu, iznad frizerskog zvijezda, nesmetano rade, ko njih sankcionise? Ili su oni zasticena vrsta, sa sve divljnjem motorima

  77
  1
 17. Samo kaznjavajte sitnu buraniju sto se bori za goli opstanak a dileri narkotika se sami izmedju sebe razracunavaju tu drzava ne smije da se mjesa.

  56
  6
 18. e njih kaznite..to su opasni momci…bolje da kaznite ove sto u smjestajnim kapacitetima imaju po 5 apartmana a septicka im je ko bacva od 300 litara pa je direktno prispojena u more.

  37
  5
 19. Dobro Vam je Konjevic obećao da će sa
  Upravom za inspekcijske poslove Podgorica
  Uvesti red u gradu.
  Izjava prilikom obilaska Igala na radio Jadranu.
  Samo tako , samo tako to srce želi
  Samo tako , samo tako to nas veseli
  Udri po onima sto će od zarade na jesen Poslat djecu u školu i kupit drva.

  49
  12

Ostavite komentar

*

code